Til hovedinnhold
Norsk English

Gode erfaringer med kommersialisering fra SINTEF

Ecowat blir den tredje investeringen som Sinvent og Viking Venture gjennomfører sammen ut fra SINTEF.
Nacre AS som har utviklet et avansert alt-i-øret hørselsvern med radiokommunikasjon, fikk sitt internasjonale gjennombrudd i fjor og har for inneværende år en ordrereserve på leveranser på over 200 millioner kroner. 

Revolt Technology AS som utvikler en ny og revolusjonerende batteriteknologi har tiltrukket seg internasjonalt ledende investorer som til sammen har gått inn med over 100 millioner kroner i frisk kapital til utviklingen av selskapet. 

   
Viking Venture representert ved partner Joar Welde (til høyre), har stor tro på vannrenseteknologien som gründer Tore Skjetne nå skal industrialisere. I prosessen gjøres vann om til isliknende krystaller. Foto: Svein Tønseth
– Vi har god erfaring med kommersialisering av teknologier ut ifra SINTEF og har store forventninger til ECOWAT, sier Joar Welde, partner i Viking Venture og styreleder i Ecowat.

– ECOWATs løsning løser store miljøutfordringer for flere industrier og har et stort internasjonalt potensial, sier Welde.

Også investeringssjef Jostein S. Bjøndal i Sinvent har store forventninger til ECOWAT:

– Gjennom etableringen av selskapet kommersialiserer vi teknologi som løser store og uløste oppgaver, sammen med en god medinvestor og med en god ledelse på plass. Dette er de tre viktigste kjennetegn for en god kommersialisering fra SINTEF, sier Bjøndal.

Dette er Sinvent
Sinvent er et datterselskap i SINTEF-konsernet. Sinvents hovedaktivitet er å lage kommersielle konsepter av relevante forskningsresultater og realisere disse gjennom salg av teknologi, lisensiering og etablering av bedrifter.

Sinvent forvalter SINTEFs investeringsselskap SINTEF Venture. 

Dette er Viking Venture
Viking Venture er et av de ledende teknologifokuserte venturefondene i Norge, med en forvaltningskapital på 600 millioner kroner. Fondet fokuserer på investeringer innen informasjons – og kommunikasjonsteknologi, energi og medisinsk teknologi i de nordiske landene.

Selskapet holder til i Trondheim. Viking Venture investerer fortrinnsvis i selskap som har passert den initiale utviklingsfasen, og er på veg inn i en kommersialiseringsfase. Fondet er aktive eiere med en betydelig eierandel i sine porteføljeselskap.

Av Svein Tønseth