Til hovedinnhold
Norsk English

Dette sier juryen

Dette er begrunnelsen Norsk Designråd har publisert i forbindelse med tildeling av ”Merket for god design” til det nyutviklede arbeidsantrekket for fiskere.

”Regatta Fisherman
Arbeidsbukse med flyteelementer

Utfordring:
Regatta AS ønsker å tilby et plagg som reduserer antall ulykker i fiskeflåten. Mange yrkesfiskere unngår i dag å bruke flyteplagg fordi disse oppleves som varme og tunge. Regatta Fisherman har derfor integrerte flyteelementer, og produsenten har lagt vekt på at buksen skal være myk, sterk og lett. Formuttrykket skal aksepteres av målgruppen.

Jurykjennelse:
Arbeidet med å utvikle en ny type bekledning for fiskere er grundig og imponerende. Studier og undersøkelser er nøye gjennomarbeidet og velargumentert. Buksen gir langt bedre sikkerhet enn tradisjonell bekledning, uten at den blir varm, tung eller uhåndterlig Plasseringen av flyteelementer gir brukeren riktig flytestilling om han skulle falle i sjøen. Drakten er brukervennlig, med formtilpassete knær og god utforming og plassering av lommer som er tilpasset fiskernes behov. Bruken av fluoriserende gulfarge er viktig for synligheten, mens de grå feltene fungerer som arbeidssone. Produktets målgruppe er utgangspunktet for designuttrykket, og Regatta har lykkes med et formuttrykk som vil aksepteres av brukerne. 

Bedrift: Regatta AS
www.regatta.no
Designer: SINTEF
www.sintef.no"
       
Regatta Fisherman var ett av fire produkter som ble tildelt ”Merket for god design” i kategorien Tekstil- og konfeksjonsdesign.