Til hovedinnhold
Norsk English

Sudans helseminister og SINTEF utarbeider intensjonsavtale om helseforskningssamarbeid

En delegasjon fra Sudan, med helseminister Tabeta Butrus Shokai i spissen, ble 13. juni 2006 tatt imot av forskningssjef Arne H. Eide i SINTEF Helse og SINTEFs visekonsernsjef Jan Solberg.

Forskningssjef Arne H. Eide tar farvel med delegasjonen fra Sudan. Fra venstre rådgiver Eltayab Abuelgasin, lege og norsksudaneser Tarig Saleh, Arne H. Eide, helseminister Tabita Butrus Shokai og direktør for internasjonal helse, Isameldin M. Abdella.

Hensikten med besøket var å presentere SINTEFs engasjement innen internasjonal helseforskning, og å diskutere hvordan vi kan bidra til å utvikle helsetjenestene i Sudan. Arne H. Eide besøkte selv helseministeriet i Sudan i fjor, og har ellers god kontakt med Sudans ambassade i Oslo.

Den sudanske helseministeren uttrykte stor interesse for SINTEFs helseforskningskompetanse, og var særlig opptatt av samarbeid om mental helse, helsestatistikk og metoder for å bekjempe de store sykdommene tuberkolose, malaria og hiv/aids.

Sudans helseminister og SINTEF skal nå utarbeide en intensjonsavtale (MoU) for å sikre en langsiktig forankring av samarbeidet.

Les mer om SINTEF Helses prosjekter i lavinntektsland i Afrika og Asia - Internasjonale utviklingsprosjekter

Tekst og foto: Geir Tyrmi