Til hovedinnhold
Norsk English

Næringsministeren åpner RFID Innovasjonssenter mandag 8. mai 2006

Næringsminister Odd Eriksen, IBM-direktør Morten Meyer og andre toppledere fra forskning og næringsliv åpner RFID Innovasjonssenter på SINTEF 8. mai.

Dataforeningen, GS1 Norway, Den Norske Emballasjeforening, SINTEF og Handels- og servicenæringens hovedkontor har gått sammen om å opprette RFID Innovasjonssenter AS.

RFID - Radio Frequency Identification
Forkortelsen RFID står for Radio Frequency Identification – eller radiofrekvens-identifisering. Mens strekkoder bare kan leses med fri sikt og med kort avstand, kan RFID-brikker leses selv om de er dekket av andre gjenstander og på avstand.

Anvendelsene av RFID-brikker er i rivende utvikling over hele verden. Hittil er det solgt over 4 milliarder til forskjellige formål. Brikken du har på frontruten på bilen er en RFID-brikke, og ellers finnes de i ID-kort, i pass og i andre identifikasjonssystemer.

Brukes i moderne sporingsløsninger
Mulighetene for å spore varer, dyr og i en del tilfelle mennesker, blir radikalt endret med RFID. Dette vil ha stor betydning innen lagerkontroll, varehandel, i helsesektoren og i sikkerhetssystemer.
For eksempel vil kassene i et supermarked kunne være ubetjente. Handlevognen ”vet” hva den inneholder. Og dersom bankkortet ditt har RFID, vil kassaapparatet bare spørre etter kode eller fingeravtrykk. Dersom du har penger på konto, åpnes døren og du kan spasere ut med varene.

Et testsenter
RFID innovasjonssenter blir startet for at norske næringsdrivende skal ha et sted å teste ut sine løsninger og få råd. Siktemålet er at de hele tiden skal ha tilgang til, og kunne arbeide med, de nyeste tekniske løsninger.


Kontaktperson i SINTEF:

{DynamicContent:Ansatt link}

For påmelding til åpningen, se: http://www.rfidlab.no