Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF SeaLab offiselt åpnet 9. august

Tirsdag 9. august kl. 18.00 foretok fiskeriminister Svein Ludvigsen den offisielle åpningen av SINTEF SeaLab.

Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen var snorklipper da SINTEF SeaLab ble offisielt åpnet på Aqua Nor-messens første dag.
Foto: SINTEF Media/Åse Dragland

SINTEF Fiskeri og havbruk AS har flyttet fra Rotvoll og inn i nye lokaler på Brattøra - sammen med avdeling for Marin miljøteknologi ved SINTEF Materialer og kjemi. Tilsammen disponerer 150 ansatte fra SINTEF-miljøet 5700 kvadratmeter.

 

Nye laboratorier innebærer at forskerne får muligheter til å utvikle ny teknologi innenfor fiskeri og havbruk.

En marin våtlab vil bl.a. inneholde forsøksanlegg for yngelteknologi, og gi muligheter til å finne marine organismer som kan stimulere immunsystemet og bekjempe bakterieangrep. Mens en prosesslab vil åpne for at forskerne kan utvikle ny teknologi til å foredle fisk og marint råstoff i Norge.

I bygget er det også et prosesshotell. Her kan industri og utstyrleverandører få tilgang på  SINTEFs kunnskap innenfor områder som maskin- og måleteknikk, prosessteknikk og prosesstyring. Dette for å kunne teste ut og utvikle prosesser og teknologier.

 

 

 

SINTEF SeaLab ligger på Brattørkaia, sentralt i havneområdet i Trondheim. Frionors gamle lokaler er nesten ikke til å kjenne igjen.
Foto: SINTEF Fiskeri og havbruk AS/Leif Magne Sunde