Til hovedinnhold
Norsk English

7 millioner Euro til SINTEF-knoppskudd

I dag sprang nyheten om at SINTEF-knoppskuddet ReVolt Technology as har mottatt 7 millioner Euro i emisjon fra det tyske ventureselskapet TVM, det franske ventureselskapet Sofinnova Partners og det nordiske fondet Northzone Ventures.

ReVolt Technology har lansert en ny batteriteknologi, som baserer seg på energien som oppstår når sink reagerer med luft. Årsaken er at det skiller seg fra eksisterende batteriteknologi med både lengre levetid, større kapasitet og miljøvennlighet. Når batteriet i tillegg kan produseres til en lavere pris en tradisjonelle litiumbatterier, vakte det altså internasjonal interesse.

Gründer og oppfinner Trygve Burchardt jobbet som forsker i SINTEF fra 2001 til i fjor. Det var i denne perioden han fikk ideen til den nye teknologien som nå blir spådd en lysende framtid. For mens den teknologiske utviklingen innenfor mobiltelefoner og andre små elektroniske maskiner har skutt fart i lang tid, har utviklingen innenfor batterikapasitet vært en stor utfordring.

Ifølge investorene skal det nye superbatteriet være på markedet i 2007. ReVolt Technology as består i dag av syv personer og er allerede priset til en verdi av 100 millioner norske kroner.

Les mer i Dagens Næringsliv og i Adresseavisen.

Kontaktperson er daglig leder Nils Kristian Nakstad
ReVolt Technology as. Tlf.: +47 90 60 43 34