Til hovedinnhold
Norsk English

Mot en ny havnæring for tare? : Muligheter og utfordringer for dyrking av alger i Norge

Sammendrag

Behovet for bærekraftig produksjon av mat fra havet har aktualisert dyrking av tang og tare. Selv om potensialet for dyrking er stort i Norge er produksjonen på prøvestadiet på grunn av utfordringer knyttet til marked, produksjon, miljø og forvaltning. I denne rapporten har Havforskningsinstituttet, SINTEF og NMBU sammen undersøkt mulighetene for utvikling av en bærekraftig ny havnæring og hva som skal til for å lykkes med lønnsom produksjon av alger. Rapporten kommer også med anbefalinger i forhold til å initiere forskning og innovasjon som kan stimulere til utvikling av en lønnsom og bærekraftig taredyrkingsindustri i Norge.
Les publikasjonen

Kategori

Forskningsrapport

Språk

Norsk

Forfatter(e)

Institusjon(er)

  • SINTEF Ocean / Fiskeri og ny biomarin industri
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Havforskningsinstituttet

År

2020

Forlag

Havforskningsinstituttet

Hefte nr.

2020 - 05

Vis denne publikasjonen hos Nasjonalt Vitenarkiv