Til hovedinnhold
Norsk English

Mg-Wheel-Surface / Magnesiumhjul med belegg

Målet med prosjektet er å utvikle belegg, og integrere høyteknologisk utstyr i produksjonslinjen til Magnesium hjul i Latvia for å overflatebehandle ultralette og miljøvennlige smidde magnesium-bil- og motorsykkelhjul.

Kontaktperson

Photo: Shutterstock

Prosjektet inkluderer integrering av høyteknologisk utstyr for belegg av ultralette og miljøvennlige smidde magnesium hjul til biler og motorsykler.

Målet er å utvikle og integrere plasma elektrolytisk oksidasjonsprosessen (PEO) som vil bli utviklet og integrert i produksjonslinjen av smidde AZ80 og ZK60 Mg-legeringsfelger i Latvia. Ved å integrere visse tillegg til PEO-prosessen kan de korrosjonsbeskyttende egenskapene til belegget forbedres.

SINTEF bidrar med korrosjonsforskning og PEO prosessoptimalisering for å forbedre anti-korrosjonsegenskapene til beskyttende belegg på Mg-hjulene.

Mg-hjul belagt med PEO, Plasma Electrolytic Oxidation, vil muliggjøre 20-50 % lettere bil- og motorsykkelhjul på markedet, noe som vil redusere drivstofforbruket og CO2-utslippene betydelig. Det vil også skape flere arbeidsplasser i Latvia og øke eksporten til den europeiske bilindustrien.

Prosjektet er et samarbeid med SMW, Universitetet i Riga og SINTEF

Prosjektet er finansiert av Norway Grants / Innovasjon Norge og LIAA

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

2022 - 2024