Til hovedinnhold
Norsk English

Møt sommerforskerne i SINTEF

I denne videoen kan dere få et innblikk i hvordan det er å være sommerforsker i SINTEF, en av Norges mest attraktive arbeidsplasser for teknologistudenter.

HR-direktør Ingeborg Lund er veldig godt fornøyd med de rundt 50 studentene som i sommer jobbet med forskning for SINTEF.

- Hvorfor velger SINTEF å ha sommerforskere?

Det er flere gode grunner til å ha sommerforskere. Vi får vist fram SINTEF som en attraktiv arbeidsplass for dyktige unge med stort potensial. Disse kan bli neste generasjons medarbeidere, eller de kan gå videre ut i verden med et positivt bilde av SINTEF på netthinna. Det er heller ikke usannsynlig at vi møter dem igjen som kunder eller samarbeidspartnere.

I tillegg er det viktig for oss å få testet ut aktuelle kandidater i realistiske arbeidssituasjoner. For å lykkes i SINTEF er det ikke nok å ha gode karakterer. Du må evne å anvende kunnskapen din til å løse reelle utfordringer i godt samspill med andre. Dette får sommerforskerne prøvd seg på.

- Hvor vanlig er det at tidligere sommerforskere blir ansatt i SINTEF?

Det skjer rett som det er. Flotte folk som har fått en kickstart på sitt forhold til SINTEF.

- Hvor mye betyr det for SINTEF at vi er rangert høyt som en attraktiv arbeidsplass blant teknologistudenter?

Det er kjempeviktig! Det betyr at vi er der vi vil være: SINTEF skal være en attraktiv arbeidsplass som tilbyr unike utviklingsmuligheter for mennesker med viten og vilje. Vi er avhengig av å tiltrekke oss de riktige folka som kan realisere SINTEFs stolte visjon; Teknologi for et bedre samfunn og løse vår tids små og store utfordringer. Da må vi ha et godt omdømme.

Kontaktperson