Til hovedinnhold
Norsk English

Systemutvikling

Det er umulig å se for seg livet slik vi kjenner det i dag uten programvare. Tenk bare på hvordan vi kommuniserer, lærer, jobber og samarbeider – og hvordan effektive programvaresystemer er et premiss og dårlig programvare er et problem. For at samfunnet skal bevege seg i riktig retning og for at vi skal være i stand til å løse mange av våre felles globale problemer, må vi ha den rette kompetansen til å utvikle avanserte programvaresystemer.

Kontaktpersoner

Vår forskning skaper kunnskap om nye og bedre metoder og strategier for å lykkes med de utfordringene vi står overfor. Vi jobber blant annet med DevOps (Development & Operations), skyteknologi, digital transformasjon, smidige metoder og organisasjoner, systemarkitektur, robust og brukerfokusert design, datavisualisering, beslutningsstøtte, skalerbarhet og stordata.

I morgendagens digitale, automatiserte og sammenkoblede verden vil programvare spille en enda større rolle i arbeidet med å løse globale utfordringer. Vi forsker på systemutvikling (også kalt "Software Engineering") for å finne bedre måter å utvikle noen av de mest komplekse systemene som noensinne er laget av mennesker. Systemutvikling er en omfattende internasjonal praksis og en næring med stor betydning for samfunn, industri, utdanning og våre personlige liv.

Nyheter

Smart agent skal gi bedre alderdom

Smart agent skal gi bedre alderdom

En smart hjelper som følger med på eldres helsetilstand, gir støtte i hverdagen og passer på at de kommer seg ut, er snart en realitet. Ny teknologi skal bidra til at eldre kan leve et trygt, godt og sosialt liv hjemme lenger.

Prosjekter

Maturation of LIDAR Systems for Exploration Missions

Maturation of LIDAR Systems for Exploration Missions

Start:
Slutt:

SINTEF, sammen med Kongsberg Defence & Aerospace, utvikler et avansert 3D-kamera til bruk i verdensrommet. Kameraet kan bidra til vedlikehold av satellitter, og gjøre det tryggere å lande på månen.

ORCHESTRA

ORCHESTRA

Start:

I dag styres trafikken på vei, sjø, luft og bane hver for seg. ORCHESTRA jobber med fremtidens trafikkstyring – såkalt trafikkorkestrering. Trafikken skal styres og koordineres på en mer proaktiv og resilient måte både innen og på tvers av...

Ekspertiser