Til hovedinnhold
Norsk English

Webinar: Direct Air Capture (DAC) - en løsning for å redusere klimaendringer?

Dette webinaret vil presentere forskjellige teknologier, mulighetene og utfordringene med DAC, og også hvordan denne teknologien kan redusere CO2 i atmosfæren.

Informasjon

Sted
Webinar
Start
Legg til i kalender
Slutt

Delta på webinaret via Teams her

For å redusere virkningen av klimaendringene, må verden redusere CO2-utslippene og nesten nå netto-nullutslipp innen 2040.  Selv om strategier for å redusere utslipp, som fornybar energi, karbonfangst og -lagring eller -utnyttelse (CCS/CCUS), energi effektivitet og å unngå avskoging er kritisk viktig, det er kanskje ikke nok til å nå 1,5 °C-målet i Parisavtalen.

For å nå netto null og utover krever strategier som aktivt fjerner CO2 fra atmosfæren, og Direct Air Capture (DAC) kan være én løsning. DAC-teknologier trekker ut CO2 fra atmosfæren og er veldig fleksibel når det kommer til hvor den kan brukes. Den fangede CO2 kan brukes i produkter eller lagres i underjordiske geologiske formasjoner.

I dette webinaret vil du høre mer om virkningen DAC kan ha, og hvilke utfordringer teknologiene står overfor.

Ingen forhåndsregistrering er nødvendig, webinaret er åpent for alle.

Vi ber deg om å koble til Teams senest 5 minutter før den offisielle starten av webinaret og holde mikrofonene og kameraene dine av under presentasjonene.

Kort agenda

  • 15:00 Velkommen
  • 15:10 Presentasjoner
  • 16:55 Avsluttende bemerkninger

Vi ser fram til å ha deg som deltaker!

Last ned programmet her

Utforsk fagområdene

Kontaktperson