Til hovedinnhold
Norsk English

Arendalsuka 18. august: I kjølvannet av en krise: Hva tar vi med oss fra pandemien?

Under pandemien har sykepleiere erfart at digitalisering gir nye muligheter. Hvordan skal vi ta vare på de gode løsningene også etter korona? Og har helsesektoren det de trenger hvis en ny krise inntreffer? Få med deg debatten onsdag 18. august.

Informasjon

Sted
Torvet 1A, Arendal og via stream
Start
Legg til i kalender
Slutt
Få med deg debatten "I kjølvannet av en krise: Hva tar vi med oss fra pandemien? Video: NewsLab
Få med deg debatten "I kjølvannet av en krise: Hva tar vi med oss fra pandemien? Video: NewsLab

Da pandemien traff Norge, oppsto det behov ingen hadde forutsett. En uoversiktlig situasjon tvang landets kommuner og sykehus til å samarbeide og samhandle. De måtte håndtere stor usikkerhet, påtrykk fra pasienter og deres pårørende, stort informasjonsbehov, omfattende smittevernstiltak, stort logistikkbehov (pasienter, utstyr og tester), og alle medarbeidere måtte organiseres til krig mot en usynlig fiende.

Fremst i denne krigen sto sykepleierne. Over det ganske land ble man smertelig klar over alle manglene. Noen digitale løsninger lå klare og ble omsider tatt i bruk. Men krisen utløste også kreativitet og innovasjonsevne, og nye løsninger kom på plass raskt.

Gjennom pandemien har sykepleierne erfart at digitale løsninger har gitt helt nye muligheter. Men har helsesektoren under ett i dag det de trenger i tilfelle en ny krise inntreffer? Hva kan resten av Norge lære av sykepleierne, og hvordan skal vi ta vare på de gode løsningene også etter pandemien?

Sammen med NTNU samler SINTEF Digital kunnskapsrike aktører for å snakke om disse temaene under arrangementet "I kjølvannet av en krise: Hva tar vi med oss fra pandemien?" under Arendalsuka. Møt opp på Torvet 1A i Arendal eller se det via stream her onsdag 18 august klokken 12.00-13.30. 

Her kan du se arrangementet.
Her kan du se arrangementet.

Her kan du lese hele programmet. 

Medvirkende

Silje Naustvik, Nestleder, Norsk Sykepleierforbund

Mari Sundli Tveit, Administrerende direktør, Norges Forskningsråd

Karl Vestli, Divisjonsdirektør strategi, Direktoratet for e-helse

Tarje Bjørgum, Leder bærekraft og helse, Abelia

Morten Dalsmo, Konserndirektør, SINTEF Digital

Prorektor for nyskaping, Toril A. Nagelhus Hernes, NTNU

Moderator er kommunikasjonssjef Mala Wang-Naveen i SINTEF Digital.

 

Kontaktperson