Til hovedinnhold
Norsk English

Hva skjer med luseskjørt i strøm og bølger?

Hva skjer med luseskjørt i strøm og bølger? Gratis erfaringsdelingsseminar med demoforsøk i Hirtshals

Informasjon

Sted
SINTEF Ocean sin flumetank i Hirtshals, Danmark. Ved Nordsøen Oceanarium.
Start
Legg til i kalender
Slutt
Påmeldingsfrist

PROGRAM OPPDATERES FORTLØPENDE 

Mål for seminaret

Målet med seminaret er å belyse hvordan skjørt oppfører seg under vannflaten, samt erfaringer med bruk av luseskjørt. Modellforsøkene vil fokusere på å demonstrere dukens og merdens bevegelser i strøm og bølger, samt kreftene som virker på forankringen. Under forsøkene vil vi ta hensyn til forskjellige ønsker fra deltakerne på seminaret for å prøve å gjenskape forskjellige situasjoner som er observert i praktisk oppdrett. Seminaret vil også ha fokus på de biologiske aspektene ved bruk av luseskjørt, for eksempel tilknyttet eventuell reduksjon i vannutskiftning.

Gjennomføring

Modellforsøkene vil bli gjennomført med en modellmerd i skala 1:17 av en 157-metring, med en sylindrisk- og en konisk not. Skjørtene i forsøket vil ha forskjellige dybder og soliditeter (vanngjennomtrengning), montert både utenfor og innenfor flyteringen. Forsøkene vil gjennomføres ved seks ulike strømhastigheter (V), bølgehøyder (H) og –perioder (T). Skjørtene på den sylindriske merden vil bli kjørt medstrøms, mens skjørtet på den koniske merden blir kjørt både motstrøms og medstrøms. Krefter på fortøyning vil bli målt. Skjørt- og notdeformasjon vil bli overvåket med video.

Under seminaret vil det bli holdt foredrag om biologiske og fysiske parametere som kan ha innvirkning på resultatet ved bruk av luseskjørt. Det vil også bli lagt tilrette for diskusjoner og meningsutvekslinger gjennom hele seminaret.

Pris

Det er gratis å delta på arangementet, men deltakerne må selv arrangere og dekke egen reise og opphold.

Reise

Enkleste reisemåte er fly til Aalborg og leiebil eller taxi fra Aalborg til Hirtshals. Det tar ca 45 minutter med bil fra Aalborg til Hirtshals. Alternativt kan man ta ferje fra Larvik, Langesund, Kristiansand eller Bergen-Stavanger til Hirtshals.

Overnatting

Montra Skaga Hotell 
Motel Nordsøen

Kontaktpersoner

Zsolt Volent, E-post: , telefon: +47 926 40 330
Andreas Myskja Lien, E-post: , telefon: +47 976 66 339

Merd med luseskjørt i modell

Adresse

Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals, Danmark