To main content

Helhetsvurdering for bruk av kaliumklorid som salterstatter i matvarer

Abstract

Norsk matindustri representert i SaltNett, ønsker en tydeligere anbefaling av mulighetsrommet for bruk av kalium som salterstatter i mat, for ytterligere saltreduksjon i sine matvarer.
SaltNett1 ber Helsedirektoratet om en oppdatert nytte- og risikovurdering ved bruk av kaliumklorid som salterstatter i mat, basert på ny kunnskap og realistiske nivåer av kaliumklorid. SaltNett ønsker en total vurdering ved bruk av kalium som salterstatter, hvor i) positive helseeffekter av å redusere natriuminnholdet veies opp mot potensielle negative effekter av økt kaliuminnhold i kostholdet, eller ii) gjennomgang av VKM-rapporten hvor det gjennomføres beregninger med 20-30% erstatning som vil være realistiske nivåer.

Category

Report

Language

Norwegian

Author(s)

  • Kirsti Greiff
  • Ida Synnøve Bårvåg Grini
  • Ellen Margrethe Hovland
  • Marianne Sundt Sødring
  • Linn Anne Bjelland Brunborg
  • Gunn Harriet Knutsen

Affiliation

  • SINTEF Ocean / Fisheries and New Biomarine Industry
  • Nofima, The Norwegian Institute of Food, Fisheries and Aquaculture Research
  • Unknown

Year

2017

Publisher

SINTEF Ocean AS

View this publication at Cristin