To main content

Samfunns- og næringslivsforsker

Samfunns- og næringslivsforsker

Ønsker du å jobbe med bærekraftig samfunnsutvikling og bioøkonomi? Vi trenger deg på laget.

SINTEF Digital, avdeling Teknologiledelse, forsker på kompleksiteten, mulighetene og utfordringene i grenseflatene mellom folk, organisasjon og teknologi. Vi driver frem innovasjon ved å kombinere tverrfaglighet og spisskompetanse for å finne løsninger som gir dokumentert gevinst for våre kunder i offentlig og privat sektor.

 Avdeling Teknologiledelse har i dag 55 ansatte og består av fire forskningsgrupper som jobber tett sammen. Det søkes nå etter en forsker som kan bidra til å styrke forskningsgruppen Regional bærekraft og bioøkonomi.  Våre kontorer er lokalisert sentralt i Steinkjer, i bygget InnoCamp, hvor det er samlet en rekke forsknings- og kompetansemiljøer.

Regional bærekraft og bioøkonomi består av forskere med en bred samfunnsfaglig bakgrunn. Forskningsgruppen driver tverrfaglig forskning innenfor temaene samfunnsutvikling, biobasert verdiskaping og bærekraftig omstilling i samspill mellom offentlig sektor, virkemidler og næringsliv.

Sirkulær økonomi og biobasert innovasjon er satsingsområde for SINTEF. I overgangen til en sirkulær økonomi er det blant annet sentralt å oppnå kretsløp som bidrar til bedre utnyttelse av biobaserte ressurser (fra jord, skog og hav). I søknaden ber vi deg beskrive noen temaer eller problemstillinger du ønsker å jobbe med som forsker.

Relevante kvalifikasjoner:

 • Ph.d. eller mastergrad innen relevante fag (innovasjons- og entreprenørskapsstudier, geografi, statsvitenskap, sosiologi, økonomi og administrasjon, samfunnsøkonomi, teknologi- og kulturstudier, industriell økonomi og teknologiledelse, industriell økologi, bærekraftstudier) eller annen relevant utdanningsbakgrunn.
 • Det er en fordel med erfaring fra anvendt forskning og/FoU-arbeid, næringsliv, virkemiddelapparat, konsulentvirksomhet eller forvaltning 
 • Nyutdannede oppfordres også til å søke

Vi ser etter deg som:

 • Har analytiske evner, er faglig sterk og interessert i faglig fordypning og vitenskapelig publisering
 • Er nysgjerrig og initiativtakende, selvdreven, fleksibel og lærevillig
 • Er kunde- og løsningsorientert, og en god formidler
 • Samarbeider godt med næringsliv, kommuner og kolleger med ulik fagbakgrunn
 • Er utviklingsorientert og synes det er spennende med vitenskap og prosjektutvikling
 • Beherske norsk og engelsk flytende, muntlig og skriftlig

Vi tilbyr

 • Jobb i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
 • Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk 
 • Et nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere 
 • En dynamisk og fleksibel arbeidsdag  
 • Store muligheter for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent høykompetansemiljø. Vi kan legge til rette for å kombinere forskerstilling i SINTEF med ph.d.-studier eller en post-doc-stilling. 
 • Norskopplæring
 • Et sosialt og kreativt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum  
 • Meget gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn 

 

Kontorsted er Steinkjer, med muligheter for å jobbe noe i Trondheim.  Du må regne med noe reisevirksomhet, til forskningspartnere og oppdragsgivere i Norge og internasjonalt. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk).

Virker dette interessant? Da ser vi frem til å motta en søknad fra deg!

Apply for position

Unit

SINTEF Digital

Work place

Steinkjer

Application due

Apply for position

Questions regarding the position

See all vacant positions

 

 

About SINTEF

SINTEF is one of Europe’s largest research institutes, offering specialist multidisciplinary expertise in the fields of technology and the natural and social sciences. SINTEF is an independent foundation that since 1950 has generated innovation by means of research and development projects for the private and public sectors both in Norway and overseas.

SINTEF has 2,100 employees from 80 countries and an annual turnover of more than NOK three billion. SINTEF invests any profits into further research and innovation. 

Our vision: Technology for a better society.

Read more about SINTEF here.