To main content

Bruk av salterstattere i kjøtt og fisk

Bruk av salterstattere i kjøtt og fisk

Category
Conference lecture and academic presentation
Abstract
Salterstattere er et av flere virkemidler som er viktig ved reduksjon av salt i produkter av kjøtt og fisk. Kalium klorid (KCl) er et salt som ofte benyttes som delvis erstatning av NaCl ved saltreduksjon. I presentasjonen vises noen eksempler hvor KCl er blitt benyttet som salterstatter. En kort oppsummering fra Vitenskapskomiteens for Mattrygghet sin rapport om bruk av KCl som salterstatter og SACN sin rapport blir også gitt.
Client
  • Norges forskningsråd / 239489
Language
Norwegian
Author(s)
Affiliation
  • SINTEF Ocean / Sjømatteknologi
Presented at
Bruk av salterstattere i kjøtt og fisk
Place
Nofima, Ås
Date
09.01.2018 - 09.01.2018
Organizer
SaltNett - nettverk for saltreduksjon
Year
2018