To main content

Mot en ny havnæring for tare? : Muligheter og utfordringer for dyrking av alger i Norge

Abstract

Behovet for bærekraftig produksjon av mat fra havet har aktualisert dyrking av tang og tare. Selv om potensialet for dyrking er stort i Norge er produksjonen på prøvestadiet på grunn av utfordringer knyttet til marked, produksjon, miljø og forvaltning. I denne rapporten har Havforskningsinstituttet, SINTEF og NMBU sammen undersøkt mulighetene for utvikling av en bærekraftig ny havnæring og hva som skal til for å lykkes med lønnsom produksjon av alger. Rapporten kommer også med anbefalinger i forhold til å initiere forskning og innovasjon som kan stimulere til utvikling av en lønnsom og bærekraftig taredyrkingsindustri i Norge.
Read the publication

Category

Research report

Language

Norwegian

Author(s)

Affiliation

  • SINTEF Ocean / Fisheries and New Biomarine Industry
  • Norwegian University of Life Sciences
  • Institute of Marine Research

Year

2020

Publisher

Havforskningsinstituttet

Issue

2020 - 05

View this publication at Norwegian Research Information Repository