Til hovedinnhold

Inga Marie Aasen

Seniorforsker

Inga Marie Aasen

Seniorforsker

Inga Marie Aasen
Telefon: 930 86 021
Avdeling: Bioteknologi og nanomedisin
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjoner

Publikasjon

Preliminary results from PROMAC: a Project on energy efficient Processing of macroalgae in blue-green value chain

http://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1496910

The 2015-2018 PROMAC (Energy efficient Processing of Macroalgae in blue-green value chains) is financed by the Norwegian Research Council. The PROMAC consortium is led by Møreforsking AS and consists of both Norwegian (SINTEF, NIBIO, NTNU, NMBU) and European (CEVA, MATIS, SLU)research institutes, as...

Forfattere Rebours Celine Stévant Pierrick Francois Denis Gracey Erik Olav Velle Liv Guri Roleda Michael Steinshamn Håvard Marfaing Hélène Aasen Inga Marie Krogdahl Åshild Nordtvedt Tom Ståle Oppen Johan Carvajal Ana Karina Forbord Silje Steinhovden Kristine Handå Aleksander Skjermo Jorunn Slizyte Rasa skarbø oddvar Ramin Mohammad Chapman Annelise Sabine
År 2017
Type Konferansebidrag og faglig presentasjon
Publikasjon

Draft genome sequence of the docosahexaenoic acid producing thraustochytrid Aurantiochytrium sp. T66

http://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1355038

Thraustochytrids are unicellular, marine protists, and there is a growing industrial interest in these organisms, particularly because some species, including strains belonging to the genus Aurantiochytrium, accumulate high levels of docosahexaenoic acid (DHA). Here, we report the draft genome seque...

Forfattere Liu Bin Ertesvåg Helga Aasen Inga Marie Vadstein Olav Brautaset Trygve Heggeset Tonje Marita Bjerkan
År 2016
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon

Thraustochytrids as production organisms for docosahexaenoic acid (DHA), squalene, and carotenoids

http://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1354976

Thraustochytrids have been applied for industrial production of the omega-3 fatty acid docosahexaenoic (DHA) since the 1990s. During more than 20 years of research on this group of marine, heterotrophic microorganisms, considerable increases in DHA productivities have been obtained by process and me...

Forfattere Aasen Inga Marie Ertesvåg Helga Heggeset Tonje Marita Bjerkan Liu Bin Brautaset Trygve Vadstein Olav Ellingsen Trond Erling
År 2016
Type Tidsskriftspublikasjon
Vis alle publikasjoner hos Cristin