Til hovedinnhold
Norsk English

Sommerjobb - AI- og visjonsbasert robotmanipulasjon

Sommerjobb - AI- og visjonsbasert robotmanipulasjon

Vil du jobbe med AI, robotsyn og robotmanipulasjon i samme oppgave som en «sommer» ung forsker i SINTEF? Vel, innenfor Smartchain-prosjektet, hos SINTEF Ocean, kan du gjøre alt dette. Vi ser etter en fremragende kandidat på 4. år på MSc-studier som er interessert i data-/robotsyn, AI og robotikk. Kandidatene som har tatt fag i datasyn/visuell databehandling, AI og/eller robotikk vil bli prioritert. Gitt en Panda 7DoF-robotarm og et RGB-D-kamera (eksempel Intel RealSense) er følgende oppgaver tenkt for denne stillingen:

  • Sette opp robotarmen og RGB-D-kameraet(e) i den respektive robotkonfigurasjonen.
  • Implementer segmentering av objekter som skal manipuleres med robotarmen både i RGB-D-rom og punktskyrom og trekk ut nødvendige funksjoner.
  • Robotisk ikke-gripbar manipulering av de glidende objektene fra den opprinnelige plasseringen til målposisjonen.
  • Validering av metoden i laboratoriet ved bruk av relevante objekter.

Når det gjelder robotstyring, vil kandidaten bruke noe av kodebasen vi har fra andre prosjekter i vår gruppe, men noen modifikasjoner er å forvente spesifikt tilpasset oppgaven. Når det gjelder egnet gripeverktøy, vil du ha tilgang til et egnet griperverktøy for å manipulere objektene.

Gode kandidater med bakgrunn fra for eksempel informatikk og AI (NTNU IDI) eller Robotikk (NTNU Kybernetikk) er et eksempel på aktuelle kandidater, men vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Nødvendige kvalifikasjoner:

  • Gode kunnskaper innen datasyn og AI
  • Gode programmeringskunnskaper i Python/C++

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Erfaring med simulerte eller fysiske roboter

Hvis dette høres interessant ut, send en søknad og legg ved karakterutskrift og CV. Dersom du har andre relevante dokumenter, for eksempel kodelager (som kan dokumentere dine kodeferdigheter), tidligere rapporter/prosjektoppgaver etc., er det fint om du legger ved dette. 

Det er mulig og ønskelig at arbeidet fortsetter som en masteroppgave for 5. årsstudiet. Masteroppgaven vil i så fall være tilknyttet et SINTEF-ledet prosjekt.

Arbeidssted: MaroLab, SINTEF Ocean Varighet: Seks uker Søknadsfrist: 1. april 2023. Veileder: Ekrem Misimi, seniorforsker, SINTEF Ocean

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Ocean

Arbeidssted

Trondheim

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Vårt hovedkontor er i Trondheim, og vi har avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen. 

Se alle sommerjobber

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.