Til hovedinnhold
Norsk English

Prosjekt- og innovasjonsledelse i Smartgridsenteret

Prosjekt- og innovasjonsledelse i Smartgridsenteret

Arbeidssted: Smartgridsenteret

Stillingstittel: Prosjektleder/innovasjonsledelse

Ansettelsesform: Fast

Søknadsfrist: 23.10.2022, men aktuelle kandidater vil bli vurdert fortløpende

 

Er du opptatt av et bærekraftig energisystem og har lyst til å samarbeide med aktører innen forskning og industri?

Smartgridsenteret samler energisystemets sentrale aktører i et nasjonalt kompetansesenter for utvikling av et fleksibelt og intelligent energisystem. Vi samhandler om forskning, innovasjon og kunnskapsdeling som kan bidra til at energisystemet blir bærekraftig, sikkert og kostnadseffektivt. Les mer om Smartgridsenteret på smartgrids.no.

Stillingen innebærer noe lederansvar da du blir en sentral nøkkelperson i å planlegge, tilrettelegge og sørge for gjennomføring av både pågående og framtidige prosjekter. Du får prosjektlederansvaret for våre velfungerende flaggskipsprosjekter IDE og Smartkraft som løper til 2024. Du rapporterer til senterdirektør og vil samarbeide med og få god faglig støtte av våre to fagansvarlige for henholdsvis nett og kraftproduksjon.

Vi søker deg som kan lede prosesser hvor formålet er å identifisere felles behov for aktiviteter som bidrar til innovasjon. Du er engasjert og vil være en pådriver for at partnerne i Smartgridsenteret samler seg om felles utviklingsinitiativer.

 

Arbeidsoppgaver

 • Prosjektledelse
 • Initiere og utvikle prosjekter for og med Smartgridsenterets medlemmer
 • Identifisere og initiere samarbeidsmuligheter mellom medlemmene i Smartgridsenteret om test-/demonstrasjonsprosjekter for ny teknologi
 • Delta i arbeidsgrupper eller styringsgrupper i utvalgte samarbeidsprosjekter mellom industri og forskningsinstitusjoner
 • Organisere møteplasser for erfaringsutveksling og nettverksbygging
 • Bidra til å videreutvikle Smartgridsenteret i henhold til gjeldende strategi

 

Relevant kompetanse

 • God kjennskap til innovasjon- eller teknologiledelse
 • Høyere utdanning, men relevant erfaring kan kompensere for manglende formell kompetanse
 • Prosjekterfaring
 • Erfaring med nettverk, mobilisering av aktører og initiering av samarbeidsbaserte utviklingsprosesser
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Dette er en spennende jobb for deg som er nysgjerrig på trender og utviklingstrekk innenfor energisektoren og IKT-sektoren. Du må ha lyst og evne til å jobbe både strategisk og operativt. I tillegg er det viktig at du er selvgående, initiativrik og relasjonsorientert.

 

Vi tilbyr

 • Spennende og varierte arbeidsoppgaver
 • Et dokumentert godt og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold 
 • En variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver senest i 2021
 • Et stort kontaktnett innenfor ledende industribedrifter og nasjonale forskningsmiljøer i SINTEF, NTNU og UiO. Se oversikt: https://smartgrids.no/members/
 • SINTEF Energi er vertskapsorganisasjon for Smartgridsenteret. Det betyr at man får gode pensjons- og forsikringsordninger som en del av SINTEF-systemet
 • Gode utviklingsmuligheter gjennom SINTEF-skolen
 • Konkurransedyktige lønns- og arbeidsvilkår

 

 

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Energi

Arbeidssted

Trondheim

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

SINTEF Energy Research delivers research-based systems and services that generate value for our clients, both in Norway and worldwide. SINTEF Energy Research is part of the SINTEF Group, which is one of Europe's largest independent research centres. SINTEF is an independent and non-commercial organisation.
SINTEF Energi AS leverer forskningsbaserte løsninger og tjenester som skaper verdier hos kundene, både nasjonalt og internasjonalt. SINTEF Energi AS er en del av konsernet SINTEF. SINTEF er en uavhengig og allmennyttig forskningsstiftelse hvor ingen eiere kan ta ut utbytte. Økonomiske overskudd investeres i vitenskapelig utstyr og kompetanse.
Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.