Til hovedinnhold
Norsk English

Forsker innen Livsløpsanalyse (LCA)

Forsker innen Livsløpsanalyse (LCA)

Vil du være med å bidra til det grønne skiftet?  

SINTEF Manufacturing søker Forsker innen Livsløpsanalyse (LCA) for gruppe Produkt og bærekraft i avdeling Industrielle økosystemer.

SINTEF er et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. I over 70 år har vi bidratt til vekst, innovasjoner og løsninger for våre kunder og samfunnet. Sammen med våre kunder jobber vi hver dag med å skape samfunnsnytte og konkurransekraft. FNs bærekraftsmål er førende for arbeidet i SINTEF. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn.

Faggruppe Produkt og bærekraft er en av 3 grupper i avdelingen Industrielle økosystemer. Avdelingen er et ledende europeisk forskningsmiljø innen produktutvikling, produksjonsstyring, lean, digitalisering og bærekraft. Faggruppen Produkt og bærekraft består i dag av 8 kompetente medarbeidere som støtter industrisektoren med forskning og innovasjon innen utvikling av bærekraftige produkter og tilhørende systemer. Dette er en gruppe i vekst og vi har en omfattende prosjektportefølje innen domenene sirkulær økonomi, bærekraftvurderinger/analyser, produktutvikling og design.

Vi søker deg med kompetanse på livsløpsanalyse (LCA), som sammen med oss kan bidra til utvikling av nye løsninger som fremmer bærekraftig produksjon og forbruk. Fagbakgrunnen din er innen miljøanalyser, industriell økologi eller bærekraft. Du har en systematisk tilnærming til arbeidsoppgavene og kommuniserer tydelig. Du er en lagspiller, og har god analytisk kapasitet og faglig tyngde.

Sentrale oppgaver vil være:

 • prosjektledelse og prosjektarbeid
 • prosjektutvikling og søknadsskriving sammen med kunder.
 • markedsarbeid og løpende kundekontakt
 • spre kunnskap gjennom media, internasjonal publisering og deltakelse på konferanser

Vi ser etter deg som:

 • har Ph.D eller MSc innenfor miljøanalyser, industriell økologi eller bærekraft
 • gjerne fra forskning, konsulentvirksomhet eller næringsliv
 • gjerne har erfaring med simapro eller annen LCA-programvare
 • jobber godt i team og har god gjennomføringsevne
 • har gode formidlingsevner på norsk og engelsk

SINTEF gir sine medarbeidere:

 • Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland i et av Europas ledende forskningsinstitusjoner
 • Dynamisk og motiverende arbeidsmiljø med et stort nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere
 • Mulighet for faglig og personlig utvikling
 • Dynamisk og fleksibel arbeidsdag
 • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn
 • Gode muligheter for å påvirke egne aktiviteter og prosjektportefølje

 

Arbeidssted for stillingen er Trondheim eller Raufoss. Noe reiseaktivitet mellom disse lokasjonene og til kunder nå påregnes.  Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk).

Har du spørsmål vedrørende stillingen, kontakt forskningssjef Marit Moe Bjørnbet.

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Manufacturing

Arbeidssted

Trondheim, Raufoss

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

 
SINTEF Manufacturing AS er et institutt i SINTEF som jobber for å utvikle en konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen automatisert produksjon, produkt- og produksjonsutvikling, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 100 ansatte og er lokalisert med hovedkontor på Raufoss, og har i tillegg ansatte i Trondheim, Ålesund, Stavanger og Horten.
Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.