Til hovedinnhold
Norsk English

Forskningsleder - Akustikk

Forskningsleder - Akustikk

Vil du lede et team med eksperter på akustikk og signalbehandling og bidra til et bedre samfunn?

SINTEF Digital søker forskningsleder til faggruppen Akustikk. Gruppen består av 18 ansatte og jobber med forskning og forskningsbasert rådgivning innenfor områdene miljøakustikk, kommunikasjonsakustikk og industriell akustikk.

Aktuelle forskningsområder for faggruppen er teknologi for monitorering av hørsel og digitale tjenester innenfor dette område, lydanalyse og signalbehandling i kombinasjon med maskinlæring, bruk av ultralyd teknologi for ikke-destruktiv testing, utvikling av beregningsmodeller for fly-,jernbane-, veitrafikk- og vindturbinstøy. Faggruppen samarbeider tett med NTNU gjennom "Acoustics Research Center". Sammen disponerer vi velutstyrte laboratorier og et utvalg måleinstrumenter.

Du vil bli en del av et godt fagmiljø, med stor frihet til å utforme din egen hverdag og være en drivkraft for ledelse av gruppens faglige og vitenskapelige utvikling innen akustikk. Du vil lede initativer til tverrfaglige samarbeid både med eksterne kommersielle partnere, universiteter og høyskoler og internt i SINTEF. Som forskningsleder har du personalansvar for ansatte i faggruppen og vil ha ansvar for å sørge for den nære og daglige ledelsen av faggruppen. Avhengig av prosjektinnhold eller kundebehov utøves ledelse gjennom prosjektlederne i gruppen så vel som direkte gjennom forskerne. Det er også ønskelig at du bidrar på avgrensede oppgaver i prosjekter, salgsinitiativ og søknader. Du leder faggruppens utvikling gjennom dialog om nye problemstillinger i nye markeder og anvendelser. Gjennom dette arbeidet vil du få varierte og utfordrende oppgaver som gjerne kombinerer fag, ledelse, markedsføring og salg.

Forskningsleder rapporterer til forskningssjef og inngår som en del av ledergruppen ved avdeling Sustainable Communication Technologies. Avdelingen består av fem forskningsgrupper.

Sentrale arbeidsoppgaver og ansvarsområder vil være å:

 • lede, utvikle og koordinere forskningsgruppen
 • ta aktiv del i markeds- og salgsarbeid, og øke søknadsvolumet
 • utvikle, implementere og følge opp markeds- og fagstrategi, herunder handlings- og utviklingsplaner
 • sikre forskningsgruppens synlighet i relevante eksterne nettverk og fora samt internt i SINTEF 
 • skaffe og lede egne prosjekter
 • utøve egen forskning i samarbeid med kolleger og partnere
 • utvikle gruppens samlede kompetanse og den enkelte medarbeider
 • definere rekrutteringsbehov og ha ansvar for rekrutteringsprosesser
 • delta aktivt og konstruktivt i avdelingsledelsen

For oss er det viktig at du:

Er en faglig dyktig leder og lagbygger med initiativ, energi, engasjement og interesse for ledelse. Du har faglig tyngde; gjerne en doktorgrad, men minst en Master of Science innen akustikk, signalbehandling, fysikk eller matematikk. Du drives av å finne løsninger sammen med kunder, samarbeidspartnere og kolleger. Vi ser gjerne at du har erfaring fra forskningsmiljø, rådgivning, offentlig forvaltning eller næringsliv. Du er en lagbygger som er tydelig på forventning, evner å motivere og skape klima for faglig utvikling og samspill. Du er kundeorientert, ser forretningsmuligheter og har gjerne erfaring fra markedsarbeid og et godt nettverk mot viktige samfunnsaktører i offentlig og privat sektor. Du uttrykker deg godt skriftlig og muntlig på norsk og engelsk. Personlig egnethet og lederegenskaper vil bli tillagt stor vekt.

Hos oss får du: 

 • jobbe i et kreativt og faglig solid arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
 • jobbe i et av Europas ledende forskningsinstitusjoner med oppgaver som har samfunnsmessig betydning
 • store muligheter for faglig og personlig utvikling i et sterkt og anerkjent fagmiljø
 • utnytte og utvide nettverk av forskere og ledere i SINTEF og våre samarbeidspartnere
 • en dynamisk og fleksibel arbeidshverdag
 • inngå i ledergruppen i avdelingen
 • et sosialt og kreativt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum
 • spesielt gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Ta gjerne kontakt med Badenoch+Clark v/Trude Støren for en uforpliktende samtale. Alle henvendelser behandles konfidensielt, også i innledende fase overfor oppdragsgiver hvis ønskelig.

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Digital

Arbeidssted

Trondheim

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innenfor digitale teknologier, teknologiorienterte samfunnsfag og helse. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.     
Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.