Vil du være med på å utvikle morgendagens teknologi?
Vi søker etter deg som kan og vil arbeide med materialkarakterisering.
Slik vil arbeidsdagen være:
Du vil få oppgaver innen bruddmekanisk karakterisering og materialprøving. Opplæring vil bli gitt, tilpasset ditt utgangspunkt.
På kort sikt vil du vil få oppgaver innen:
- Metallografi. Herunder prøvepreparering, mikroskopering, hardhetsanalyser etc.
- Skadeanalyse og fraktografi
- Kjemikaliehåndtering
- Vedlikehold av laboratoriene
På lengre sikt vil det være aktuelt med oppgaver innen:
- Mekanisk prøving av metaller, bruddmekaniske tester og utmattingstesting.
- Eksperimentell simulering av termomekaniske bearbeidingsprosesser.
Ønsket kompetanse og erfaring for stillingen:
- Kompetanse tilsvarende BSc nivå innen maskinfag eller materialteknologi. Relevant praktisk erfaring kan vurderes til å kompensere for manglende formalkompetanse.
- Relevant praksis er en fordel, men ikke et krav.
- Evne til å kommunisere skriftlig og muntlig på både norsk og engelsk, samt å kunne bidra til rapportering av resultater på begge språk.
Høres dette ut som deg?
Du må ha god generell laboratorieforståelse. Vi forventer bidrag til vedlikehold og videre utvikling av gode HMS-forhold. Vår bruk av utstyr, kjemikalier og gasser skal skje på en sikker måte. Du må være ryddig og strukturert. Vi ønsker søkere som kan jobbe selvstendig og som har evne til å ta initiativ og ansvar i en prosjektbasert hverdag som kan være hektisk.
Hos oss får du:
- En jobb i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
- Spennende og selvstendige arbeidsoppgaver i et internasjonalt, dynamisk og motiverende arbeidsmiljø
- Store muligheter til faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvarlighet og initiativ settes høyt
- Deltakelse i innovative nasjonale og internasjonale prosjekter i nært samarbeid med industrien
- Samarbeid med vitenskapelig ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler
- Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn
Om oss:
Forskningsgruppen Materialers Integritet og Sveising har tilhold på Gløshaugen i Trondheim og består for tiden av 27 høyt kvalifiserte medarbeidere med spisskompetanser innen sveising, bruddmekanikk og utmatting. En av våre dyktige ingeniører har valgt å slutte og vi vi ønsker å erstatte henne. Vi har en omfattende laboratorievirksomhet som blant annet favner metallografi/fraktografi og mekanisk materialtesting. Det er tett samspill mellom forskere og teknisk stab i laboratoriene. Våre prosjekter strekker seg fra mindre skadeundersøkelser til forskningsprosjekter med flere års varighet. Kunder og problemstillinger strekker seg over mange bransjer. Vi har særlig stort engasjement overfor ulike verdikjeder innen energi, for eksempel vind og hydrogen.
Gruppen er en del av avdelingen Materialer og nanoteknologi i SINTEF Industri. Materialteknologi, inkludert nanoteknologi er av avgjørende betydning for å løse de store utfordringene i vårt globale samfunn, og danner grunnlaget for nye forretningsmuligheter i både eksisterende og nytt næringsliv. Avdelingen utvikler generisk materialkunnskap på høyt internasjonalt nivå for et bredt marked. Vi bistår våre kunder med å utvikle nye eller forbedrede produkter basert på vår sterke kompetanse innen strukturelle og funksjonelle materialer. Gjennom kombinasjon med annen relevant kompetanse i SINTEF, bidrar vi til utvikling av bærekraftige verdikjeder i kontekst av en sirkulær økonomi.
Arbeidssted er Trondheim. Kontakt Laboratorieleder Vidar Hjelmen eller Forskningsleder Ragnar Fagerberg hvis du har spørsmål om stillingen.