Til hovedinnhold

SINTEF på Arendalsuka

SINTEF på Arendalsuka

Publisert 13. august 2015
Kommunikasjonsdirektør

Arendalsuka har etablert seg som et viktig politisk møtested hvert år i august. SINTEF er med på flere arrangementer, for å gi råd til politikere om klima og innovasjon.

Arendalsuka promo-bilde
Arendalsuka skal være en årlig arena hvor nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Arendalsuka går av stabelen i tidsrommet 12.-18.august. Den er blitt et viktig treffsted for politikere og organisasjoner som ønsker å delta i samfunnsdebatten.

Klimainnspill til Paris-toppmøtet

SINTEF deltar i år på to arrangementer. Fredag 14.august er vi med på et seminar i regi av Norges forskningsråd, hvor forskere gir innspill til de kommende klimaforhandlingene i Paris i 2016 (COP21). Her innleder SINTEFs klimadirektør Nils A. Røkke om karbonfangst og lagring (CCS), mens Forskningsdirektør Petter Støa snakker om EUs nye Climate Action.

Her kan du lese rådene fra SINTEF og Norges forskningsråd til klimaforhandlingene i Paris, fra en kronikk i Aftenposten 13/8-2015.

Samme dag er Røkke, Støa, forskningssjef Anders Fylling og kommunikasjonssjef Anne Steenstrup-Duch fra SINTEF Energi til stede på NHOs stand på Arendalsuka. Her deltar også NHO-foreningen Abelia.

Innovasjon og gründerskap

Mandag 19. august deltar SINTEF på et arrangement i regi av Abelia, hvor innovasjon og gründerskap er viktige temaer. Her er konserndirektør Hanne Rønneberg med fra SINTEF. Hun sitter i en jury som skal kåre den beste bedriftsideen fra tre unge gründere. Hun skal også gi innspill i en debatt om nyskaping, som er "vorspiel" til den store partilederdebatten samme kveld.