Til hovedinnhold

Nullutslippsbygg – vi får det til!

Den aller siste ZEB-konferansen arrangeres i Trondheim i januar. Møt opp, og bli oppdatert på det siste innen nullutslippsbygg.

Powerhouse Brattørkaia
Bildet viser Powerhouse Brattørkaia, ett av ni ZEB-pilotbygg. Ill.: Snøhetta AS/MIR

Forskningsperioden til forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB) går mot slutten. I løpet av de siste årene har partnerne i senteret utviklet kunnskap og løsninger for fremtidens bygningsstandard; nullutslippsbygg. Noen av de mest nytenkende aktørene i norsk byggenæring har vært med på å utvikle alt fra nye materialer til store pilotbygg.

– ZEB har gjennom åtte år demonstrert store miljø- og samfunnsøkonomiske muligheter knyttet til fremtidens nullutslippsbygg. Store og seriøse aktører har fulgt opp med pilotbygg som bryter barrierer og viser vei mot et grønnere samfunn, sier styrerepresentant i ZEB og direktør i Skanska Teknikk, Rune Stene.

Viser fram hovedresultater

ZEB-konferansen 2017, som finner sted i Trondheim 19. januar, vil vise frem noen av senterets hovedresultater, og foreslå hvor veien bør gå videre.

– Delta på konferansen for å se hvordan forskning og innovasjon i byggenæringen har bidratt til å utvikle en ny bygningsstandard – nullutslippsbygg. Alt fra nye isolasjonsmaterialer til store pilotbygg vil presenteres, sier leder i ZEB, Arild Gustavsen.

– Konferansen vil være nyttig for alle som skal være med på å realisere bygninger med høye miljøambisjoner, sier ZEB koordinator Ruth Woods.

Følgende temaer vil bli diskutert på konferansen:

  • Avanserte materialteknologier
  • Energieffektive og klimatilpassede bygningskonstruksjoner
  • Energiforsyning og tekniske installasjoner
  • Bruk, drift og implementering
  • Pilotbyggene i ZEB
  • Ringvirkninger av ZEB

Paneldebatt

Etter foredragene bli det paneldebatt (refleksjon over ZEB og veien videre). Deltakere er Harald V. Nikolaisen (Statsbygg), Tine Hegli (Snøhetta), Kim Robert Lisø (Skanska), Anne Grete Hestnes (NTNU), Hanne Rønneberg (SINTEF Byggforsk), Inger Andresen (NTNU), Øyvind Mork (Asplan Viak).

Tid: 19. januar 2017, kl. 09:30–17:30
Sted: Scandic Nidelven, Trondheim

Les mer og meld deg på her

 

Publisert onsdag 28. september 2016
Seniorforsker
994 40 224

Prosjektvarighet:

01.10.2010 - 30.06.2017