Til hovedinnhold

Mange fordeler ved energioppgradering av kjøpesentre

EU-prosjektet CommONEnergy avsluttes i september. Bli med på avslutningskonferansen i Brussel hvis du vil lære mer om energioppgradering av kjøpesentre.

City Syd
City Syd utenfor Trondheim er ett av kjøpesentrene som har blitt oppgradert i forbindelse med prosjektet. Foto: SINTEF Byggforsk

Forskningsprosjektet CommONEnergy har jobbet med å finne en helhetlig tilnærming til energioppgradering av kjøpesentre ved hjelp av innovative teknologier og løsninger.

Nye teknologier

EU-prosjektet avsluttes i september etter fire år med forskning og utvikling. Resultatene fra prosjektet har gjort det mulig å installere og teste nye teknologier for å bedre komfort, redusere energiforbruk og kostnader i fire demoprosjekter i Europa. Ett av disse er City Syd utenfor Trondheim.

Fordelene ved å oppgradere denne type bygninger er mange for både kunder, leietakere og eiere, og vil bli demonstrert på konferansen.

Workshops og idéutveksling

På konferansen i Brussel 7. september vil det blant annet bli arrangert workshops om forskjellige tema. På slutten av dagen vil det bli mulighet for idéutveksling og nettverking.

– Hvis du vil vite forskningsstatusen på kjøpesentre i Europa, så kom til Brussel i september. Vi har blant annet sett på nye belysningsstrategier, naturlig ventilasjon og avansert styring av tekniske utstyr, sier seniorforsker Matthias Haase ved SINTEF Byggforsk.

Bli med til Brussel for å:

  • Få et klarere bilde av kjøpesentre i EU, med fokus på egenskaper, mangler og inklusjon i EU-regelverk
  • Høre om de innovative teknologiene som er utviklet, implementert og testet for å bedre komfort, redusere energiforbruk og kostnader
  • Lære om demoprosjektene og referansebyggene, og ikke minst potensialet for reproduksjon
  • Utforske redskaper for bærekraft og økonomistyring, med tanke på sektorens behov

I tillegg til SINTEF Byggforsk har Storebrand vært med i prosjektet som partner fra Norge.

Les mer om konferansen og meld deg på her

Publisert 17. august 2017
Seniorforsker

Prosjektvarighet:

01.10.2014 - 31.12.2018