Til hovedinnhold

Kom og snakk med våre forskere på Bygg Reis Deg

I tillegg til å snakke med forskere og fagfolk fra SINTEF Byggforsk, vil du få anledning til å stille spørsmål om byggetekniske problemstillinger og skader, kjøpe publikasjoner, og ikke minst betrakte modellen av veggkonstruksjoner mot terreng, som er spesialbygd for Bygg Reis Deg.

Veggmodul
Bildet viser modellen som SINTEF Byggforsk har bygget for å vise fram på Bygg Reis Deg. Foto: SINTEF Byggforsk

Du kan møte våre fagfolk på stand gjennom hele messa, som varer fra 14. til 17. oktober.

Anbefalinger

Det teoretiske grunnlaget for modellen som vises fram er Byggforskserien 523.111 Yttervegger mot terreng. Varmeisolering og tetting. Anvisningen anbefaler at minst halvparten av isolasjonen plasseres på utsiden av yttervegger mot terreng. Veggene blir da varmere og tørrere, og det blir ikke nødvendig å montere dampsperre på innsiden av veggen i tørre rom. Vi anbefaler også å plassere grunnmursplata utenpå utvendig isolasjon.

Den nyreviderte anvisningen om isolering av yttervegger mot terreng viser flere veggkonstruksjoner, med alternative og bedre løsninger for isolering, tetting og innvendig kledning. To av disse løsningene vil bli vist på Bygg Reis Deg.

Registrer deg på forhånd

Du finner SINTEF Byggforsk på stand D06-08. Registrer deg på forhånd på www.byggreisdeg.no/ med påmeldingskode HPXXXG.

Modell plakat
Figuren viser eksempel på betongvegg mot terreng med all isolasjon på utsiden og vegg av lettklinkerblokker mot terreng isolert med minst 50 % av isolasjonen på utsiden. Dampåpen isolasjon under terreng gir raskere uttørking og lavere fuktinnhold i veggen. Ill.: SINTEF Byggforsk
Publisert onsdag 30. september 2015