Til hovedinnhold

Hva skal vi gjøre med flomskadene?

Flomskader og andre vannskader er ikke noe nytt, men heftigere klima, mer kompliserte konstruksjoner og høyere brukerkrav gjør det viktigere enn noen gang å utbedre skader effektivt og riktig.

Hovedtema for årets fuktskadeseminar er forebygging og utbedring av flomskader og tak- og veggkonstruksjoner som tåler å stå ute i all slags vær. Foto: Mycoteam

Både bransjestandard for skadeutbedring og anvisninger fra SINTEF Byggforsk gir retningslinjer for hvordan skader skal utbedres, men virkeligheten kan være mer komplisert når hele nabolag står under vann. Nasjonalt Fuktseminar 2017 nærmer seg, og både forebygging og utbedring av skader blir belyst fra flere sider.

Gullgruve for advokater

Advokat Ole Fæhn utfordrer bransjen med å påstå at skadeutbedring har blitt en gullgruve for advokatene og et sugerør for forsikringsbransjen.

- Skamtilbud og tvilsomme delutbedringer er blitt standard rutine ved forsikringsoppgjør. Forsikringsselskapene blir rikere og advokatene blir enda rikere. Taperne er forsikringskunder med vannskader, sier Fæhn. I sitt innlegg på fuktseminaret vil han fokusere på hvordan vi kan snu denne utviklingen.

Bygger vi for framtida?

Seminaret vil også se på de mindre dramatiske, men kanskje vel så viktige truslene som kommer fra mer hverdagslige fuktpåkjenninger på tak og veggkonstruksjoner. Bygger vi i dag slik at våre hus kommer til å tåle å stå ute, hver eneste dag, de neste seksti, hundre eller kanskje to hundre år?

Nasjonalt Fuktseminar 2017 nærmer seg

Nasjonalt fuktseminar har vært et utstillingsvindu og en møteplass for de som arbeider med fuktskader siden 2003. Hovedtema for årets arrangement er forebygging og utbedring av flomskader og tak og veggkonstruksjoner som tåler å stå ute i all slags vær.

- Når vi setter sammen programmet for Nasjonalt Fuktseminar forsøker vi å kombinere nyheter og aktuelle vinklinger med den praktisk anvendbare kunnskapen. Og så vet vi at deltakerne gjerne vil ha noen pauser i programmet for å ha muligheten til å fordøye det de har hørt og til å diskutere med foredragsholdere og andre deltakere, sier seniorforsker Sverre Holøs i SINTEF Byggforsk.

- Trond Bøhlerengen og Kolbjørn Mohn Jenssen er to ringrever som formidler praktisk stoff på en levende måte. Som en ny vri i år spør vi hva vi i fuktbransjen kan ha å lære av miljøpsykologien, sier Holøs.

Til program og påmelding

Publisert fredag 10. mars 2017
Seniorforsker
907 95 424