Til hovedinnhold

Gratis for studenter på ZEB-konferansen

Har du planer om å bli arkitekt eller ingeniør? Etter åtte år med intens forskning av internasjonalt kaliber skal forskningssenteret ZEB formidle og feire sine funn i en aller siste konferanse. 40 studenter får gratis adgang. Kan en av dem bli deg? Se hit!

Brattørkaia
Illustrasjon: Snøhetta AS/MIR

Fremtidens arkitekter og ingeniører er de som skal videreføre kunnskap og løsninger fra forskningssenteret Zero Emission Buildings (ZEB). Gjennom åtte år har ZEB hatt et nært forhold til studenter innen flere studieretninger, og det er viktig at dette samarbeidet får muligheten til å leve videre.

Kunnskapsdeling har vært prioritert. Helt siden senteret ble opprettet av NTNU og SINTEF med støtte fra Forskningsrådet i 2009, har 24 PhD-kandidater vært knyttet til ZEB, og det har blitt arrangert både masterkurs og etterutdanningskurs.

I løpet av de siste årene har forskere og partnere utviklet løsninger for fremtidens bygningsstandard; nullutslippsbygg. Dette er viktig kunnskap som nå må spres og foredles videre.

– I januar 2017 arrangerer ZEB sin siste konferanse i Trondheim, og vi ønsker at flest mulig fremtidige aktører i byggebransjen deltar. Styret i ZEB og våre partnere har derfor valgt å sponse 40 studentplasser på konferansen. Vi ønsker å vise at vi satser på fremtidens bygg og fremtidens arkitekter og ingeniører. Dette er viktig for både oss, dem og bransjens fremtid, sier ZEB-koordinator og seniorforsker ved SINTEF Byggforsk, Ruth Woods.

Statsbygg, Skanska, SINTEF og NTNU sponser ti plasser hver. Studenter som allerede har meldt seg på konferansen vil få tilbakebetalt konferanseavgiften. Ellers er det førstemann til mølla.

Til konferansen kommer flere av de største og viktigste aktørene i bransjen og internasjonale forskere.

Følgende temaer vil bli diskutert på konferansen:

  • Avanserte materialteknologier
  • Energieffektive og klimatilpassede bygningskonstruksjoner
  • Energiforsyning og tekniske installasjoner
  • Bruk, drift og implementering
  • Pilotbyggene i ZEB
  • Ringvirkninger av ZEB

Tid: 19. januar 2017, kl. 09:00–17:30
Sted: Scandic Nidelven, Trondheim

Se program og meld deg på her

 

Publisert tirsdag 20. desember 2016
Seniorforsker
994 40 224

Prosjektvarighet:

01.10.2010 - 30.06.2017