Til hovedinnhold

Dampsperre eller ikke?

Gikk du glipp av SINTEF Byggforsks populære dampsperretreff tidligere i år? Nå inviterer vi igjen utførende håndverkere og andre interesserte til en faglig oppdatering. Meld deg på nå, og møt oss på "Bygg Reis Deg" 16. oktober.

I slike veggkonstruksjoner kan det være vanskelig å vurdere om og hvor man skal benytte dampsperre, eller om man må bruke andre fuktsikringsmetoder. Illustrasjon: SINTEF Byggforsk

Tre av fire byggskader skyldes fukt, og utett dampsperre kan være en av årsakene. Skadene blir ofte ikke synlige før 5-10 år etter at fuktsikring av vegg eller tak er feil utført.

Bygg tillit - vit mer enn kunden

Ved rehabilitering av boliger er det ikke mulig å vurdere riktig løsning uten å ha god kjennskap til den opprinnelige konstruksjonen. Mange boligeiere har inngående kunnskap om egen bolig, og fler og fler skaffer seg innsikt i tekniske løsninger og bruksområder gjennom Byggforskserien og produktdokumentasjon fra SINTEF.

- For å vite mer enn kunden din, må du som utførende også vite i hvilke tilfeller det er bedre å ikke bruke dampsperre, sier seniorrådgiver Anders Kirkhus i SINTEF Byggforsk.

- Det er dessverre mange useriøse aktører i byggenæringen, og det er vanskelig å konkurrere med disse på pris. - Oppdatert kompetanse derimot, er et fortrinn som vil lønne seg for både deg og kunden din, sier Kirkhus.

"Pustende" hus og dampbrems

"Pustende" hus, dampbrems og "smart" dampsperre har vært aktuelle begreper i flere år, men mange vet ikke hva de egentlig innebærer. Gale forestillinger hos både huseiere og håndverkere har ført til kostbare fuktskader. For å forebygge flere skader, inviterer SINTEF Byggforsk bransjen til et fagtreff hvor vi blant annet oppklarer noen av disse begrepene og gir svar på hvordan nye produkter og løsninger skal brukes.

Fullt hus i april

- Da vi inviterte til fagtreff om dampsperrer i april, var det fullt hus, og mange sto på venteliste for å delta. Engasjementet og spørsmålene fra salen viste at dette var et tema mange ville lære mer om, forteller Anders Kirkhus.

Velkommen til SINTEF Byggforsks fagtreff under "Bygg Reis Deg"

Du møter: Anders Kirkhus og Trond Bøhlerengen
Tema: Dampsperre eller ikke? - løsninger i vanskelige situasjoner
Det blir muligheter for å stille spørsmål underveis og etter presentasjonen
Tid: Fredag 16. oktober kl. 10:30 – 12:00
Sted: Bygg Reis Deg, Norges varemesse, Lillestrøm, Sal 3
Fagtreffet er gratis, men du må melde deg på. Ta med påmeldingsbekreftelsen til fagtreffet.

Meld deg på fagtreffet her (begrenset antall plasser)

Registrer deg som besøkende på Bygg Reis Deg her: byggreisdeg.no/registrering-besøkende
Bruk registreringskode HPXXXG.

Besøk også SINTEF Byggforsks stand på Bygg Reis Deg

Under hele messa (14. -17. oktober) kan du treffe SINTEF Byggforsk på stand D06-08.

Publisert 1. september 2015
Forlagskonsulent