Til hovedinnhold
Norsk English

CCS: fra konferanse til klasserommet

Ingrid Snustad presenterer CCS på barnekonferanse
Fredag 20. mai ga SINTEF-forsker Ingrid Snustad en presentasjon om karbonfangst og -lagring (CCS) for ca. 600 barn i 5.-6. klasse.

Barnekonferansen ble arrangert av Energy Valley som en del av sin årlige «Energy:Connected»-konferanse. Ingrid var en av fire eksperter som var invitert til å holde en 20-minutters presentasjon for skolebarn fra Oslo-området. De andre presentørene var Stine Myhre Selås fra Equinor, Rod Pyle fra NASA og Pål Brekke fra Norsk romsenter.

Ingrid presenterte først og gikk på scenen med labfrakken på og ei flaske brus i hånda (som hun brukte for å vise frem karbondioksid - CO2). Presentasjonen hennes, CCS: Hva er det og hvorfor trenger vi det?, forklarte hva CO2 er, hvorfor vi trenger å kutte ned på hvor mye CO2 vi slipper ut, og hvordan CCS kan brukes for å gjøre nettopp det.

Presentasjonen har blitt bearbeidet til et blogginnlegg som kan leses på SINTEF-bloggen.

Ingrid er også en del av NCCS – «The Norwegian CCS Research Centre». Utdanning er et viktig satsingsområde for NCCS. Selv om disse barna definitivt var de yngste studentene senteret noen gang har undervist, var de på ingen måte mindre ivrige elever.

– Jeg var utrolig imponert over barnas nysgjerrighet og hvor godt de fulgte med. Jeg håper jeg ga dem en forståelse av hvordan det er å være forsker så vel som NCCS sitt viktige arbeid – og at jeg på et senere tidspunkt møter noen av dem igjen som nye forskere, sier Ingrid.

Kontaktperson