Til hovedinnhold

Maleriet ”Energi” av Trondheimskunstneren Anya Magnussen har siden 1999 hatt en sentral plass i inngangspartiet hos SINTEF Energi på Gløshaugen i Trondheim. Etter ombyggingen av resepsjonen, har det flotte maleriet fått en annen og fin plassering. 

Alle som kommer inn dørene i Sem Sælands vei 11 ser forvandlingen. Resepsjonen har blitt åpen, lys og moderne.

For prosjektansvarlig Sissel Nordberg (sivilarkitekt/interiørarkitekt hos Rambøll), har maleriet vært utgangspunktet for ombyggingen. Interiør og farger er valgt med dette i tankene.

Tekst og foto: Mette Kjelstad

 

Sissel Nordberg og Anya Magnussen foran maleriet Energi.


Anya Magnussen
Anya Magnussen fra Trondheim, er utdannet ved Academy of Art College i San Francisco, USA. Hun har deltatt i en rekke utstillinger i Norge, USA og Spania.

Anya har utført mange offentlige utsmykkingsprosjekt i Trondheim, blant annet i forbindelse med byens 1000-års jubileum i 1997. Fra mai til september 1999, dekorerte hun et helt kvartal i Trondheim sentrum med maleriutstillingen ”Illusjon” på 1300m2. Anya hadde ansvar for utsmykningen av Rica Nidelven Hotell i Trondheim. Hun dekorerte BI, og hun utførte et stort kunstnerisk prosjekt for Nova Kino som omfattet innendørs- og utendørs utsmykning med blant annet en 1400m2 stor fasadeutsmykning mot Cicignons plass. Til nyåpningen av Rica Hell Hotell, hadde Anya ansvaret for hele utsmykningen.