Til hovedinnhold

Tekst og foto: Mette K. Høiseth

- Jeg føler lettelse, og jeg føler også glede. Det har vært en utrolig stemning hele veien. Vi har fått så mange gode tilbakemeldinger. Det er nesten vemodig - litt godt vemodig, sier han, - å være ferdig med det.

Spesialrådgiveren i EBL har ledet styringsgruppen begge gangene EFIKS har vært arrangert, og nå har han nettopp avrundet årets konferanse.

Bak suksessen ligger det naturlig nok mye arbeid. I godt og vel et år har styringskomiteen jobbet for å få på plass programmet som ble presentert i Elektrobygget på NTNU i Trondheim den 11. og 12. oktober. EFIKS finner sted annet vært år i forbindelse med UKA. Første gang var i 2005.

Kvalitet og moro
- Dette er en annerledes konferanse, og akkurat det har vært tanken bak, påpekte Herstad. Fra de aller første møtene hadde vi bestemt oss for at dette skulle bli spesielt og det skulle bli bra. Det skulle bestå av forskjellige komponenter og det skulle være et klart innslag av å også ha det moro. Fordi vi som startet dette, vi synes at det er litt for lite moro.
- Det kan da umulig gå ut over faglig innhold å ha det litt gøy. Det har vært drivkraften, sier Herstad. 

Og moro hadde de 300 deltakerne det. Hør bare: 90 minutter med Jon Almaas i kjent Nytt på nytt-stil, videoinnslag fra Tertitten borettslag med Robert Stoltenberg i Yngve og Pekkas skikkelser. Innslagene var laget spesielt for EFIKS. Og dramasekvenser som studentene sto for. Det er vanskelig å gjøre det bedre.

Studentene på alvor
I tillegg til humoren er det noe annet Knut Herstad ivrer for å trekke frem, nemlig studentene. - Og dette må du få med, sier han engasjert og litt alvorlig.

- Vi tar studentene 100 prosent på alvor. Det tror jeg, og håper jeg, at de merker. Det er enormt viktig i EFIKS-sammenheng. Det tror jeg de har følt. Det har spredd seg blant studentene at de virkelig er en del av arrangementet.

Akkurat det har nok Knut Herstad rett i, for studentene lot seg ikke be to ganger. En av EFIKS hjelperne, student Halvor Lie, opplyste oss om at studentkvoten (som er 150) var fylt opp to timer etter at påmeldingen var lagt ut på nettet. 

Det er et kvalitetsstempel, for dagens studenter kan velge og vrake i gode tilbud. Og det er også en fjær i hatten til styringskomiteen.

En glad leder for styringskomiteen, Knut Herstad, har loset EFIKS-konferansen godt i land for andre gang. Foto: Harald Danielsen

Bygg-selv-vindmølle fra IKEA var et av de kreative forslagene studentene presenterte i dramasekvensene som startet konferansedagene.