Til hovedinnhold

Tekst og foto: Mette Kjelstad Høiseth

På Lyse sin stand fant vi denne lystige gjengen. Fra venstre Gro Holmebakken, Lyse Elnett, Lars Olav Rønnevik, Lyse Infra, Eivind Solvang, SINTEF Energiforskning, Harald Danielsen, EFIKS styringsgruppe og Åshild Helland, Lyse Elnett.

Det var 15 bedrifter som hadde stand i glassgården i Elektrobygget på Gløshaugen. Åshild Helland hos Lyse Elnett sier at EFIKS er en god mulighet til å presentere bedriften. Energibransjen trenger flere unge medarbeidere, og derfor er dette en viktig møteplass.

Lyse er et av selskapene som er med i EnergiTrainee-samarbeidet. SINTEF Energiforskning samarbeider med Institutt for elkraftteknikk ved NTNU, BKK Nett AS, Lyse Nett AS, Statnett SF, NVE og EBL.

I løpet av en to-års periode får traineene tre opphold på åtte måneder hos SINTEF Energiforskning/NTNU, et nettselskap og NVE/EBL. Poenget er at de skal få jobbe med samme problemstilling sett fra ulike deler av bransjen.


 

Trainee Thomas Trötscher og trainee-ansvarlig hos SINTEF Energiforskning, Eivind Solvang, var på plass med brosjyre og informasjon om EnergiTrainee-ordningen.