Til hovedinnhold

Statoil og Hydro er med som sponsorer i likhet med Norges forskningsråd.
 
ˆ Samarbeidet viser at Norge har nok et forskningsmiljø av verdensklasse, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal, som både er stolt og glad på vegne av NTNU.
 
Rektor Torbjørn Digernes ved NTNU er òg godt fornøyd.

ˆ For oss er det inspirerende at vi også på dette området får til et samarbeid med MIT som er rangert som et av de fremste universitetene i verden. Innen gassteknologi er Norge svært langt fremme, og vi tror at dette samarbeidet blir til glede for begge institusjoner.

ˆ Men enda viktigere er hva dette kan bety for norsk gassvirksomhet. Statoil og Hydro, som har vært med å plukke ut feltene det skal forskes på, har store forventninger til konkrete resultater. Forskningen vil gå rett inn i aktuelle problemstillinger som CO2-fanging, produksjon av hydrogen og hvordan gjøre norsk naturgass mer konkurransedyktig. Vi håper og tror at programmet vil bringe fram unike resultater, sier Digernes.
 
Stolt
Kunnskapsminister Øystein Djupedal mener det er grunn til å være stolt av det NTNU oppnår.

- Dette viser at NTNU nettopp har forskningsmiljø som kan hevde seg på topp internasjonalt. Det skal bli spennende å se hvilke resultater som kommer ut av det, sier han.
 
Kontaktperson: professor Arne M. Bredesen arne.m.bredesen@ntnu.no
 
 
Svein Tønseth, SINTEF Media