Til hovedinnhold

Elena Chouteau kommer fra Le Poiré sur Vie i nærheten av Nantes. Hun studerer energiteknikk ved Ecole Supérieure d’Ingénieurs de Poitiers (ESIP) ved L’Université de Poitiers. Dette er et tre års studium og fra før har hun fullført 2 år med fysikkstudier ved universitetet i Nantes.

Elena besøkte SINTEF Energiforskning i 3 måneder i sommer (juni – august) i forbindelse med praktisk trening som er en del av studiet i det andre året ved ESIP. Prosjektet hun har jobbet med har tittelen ”Modelling and analysis of doubly-fed induction generator (DFIG) for Wind Turbines”. Arbeidet omfatter modellering og simuleringer, og er knyttet opp mot pågående aktiviteter i FoU-prosjekt om vindkraft ved SINTEF Energiforskning. Besøket er støttet av Région Poitou-Charentes og Ecole Supérieure d’Ingénieurs de Poitiers (ESIP).

Veiledere ved SINTEF Energiforskning har vært John Olav Tande, Ian Norheim og Trond Toftevaag.

Elena Chouteau presenterer prosjektresultatet fra et tre måneders opphold ved SINTEF Energiforskning for bl a John Olav Tande og Trond Toftevaag, som også var to av hennes veiledere under besøket.