Til hovedinnhold
Norsk English

Smart Data

Smart Data-gruppen utfører forskning og innovasjon som lar virksomheter utnytte sine data og verdikjeder for å bygge smarte data-orienterte løsninger.

Kontaktperson

Vi i SINTEF Digital er overbevist om at digitalisering og digital samhandling er en forutsetning for overgangen til et bærekraftig samfunn.

Med en stadig større mengde av data, for eksempel fra produksjonsanlegg i industrien, forvaltnings- og tjenesteprosesser i privat og offentlig sektor eller miljøsensorer er samfunnet i ferd med å få et bedre, faktabasert grunnlag for beslutninger som påvirker økonomien, klimaet og vår livskvalitet. 

Forskergruppen Smart Data i SINTEF Digital forsker på nye og innovative måter å samle, dele, tilrettelegge og utnytte denne flommen av data for å gi oss innsikten vi trenger i overgangen til et mer bærekraftig samfunn. Vi er et internasjonalt miljø som samarbeider med norske bedriftspartnere eller i europeiske konsortier. Prosjektene våre dekker et bredt spekter av samfunnssektorer fra industri (maritim, vareproduksjon, energi) til naturmangfold (digitale tvillinger av komplekse økosystemer som f.eks. havet).

Se vår engelske side for mer informasjon om gruppens:

  • Kompetanser
  • Prosjekter
  • Medlemmer