Til hovedinnhold

Industrilederskolen: Lean

Industrilederskolen: Lean

SINTEF Raufoss Manufacturing inviterer til kurset Industrilederskolen: Lean, en teoretisk og praktisk innføring i Lean med vekt på å skape god flyt av varer og tjenester.

Påmeldingsskjemaet finnes nedenfor.

Sted
Lærdal Medical
Adresse
Tanke Svilands gate 30, 4002 Stavanger se i kart
Start
05.02.2018 09:00 Legg til i kalender
Slutt
09.02.2018 16:00

Kravet til produsenter av varer og tjenester øker kraftig. Moderne produksjon gjennom Lean krever systematisk forbedringsledelse på alle nivåer i organisasjonen. Kurset er ment å gi praktisk opplæring og trening i bruk av Lean-verktøy med vekt på å skape god flyt av varer og tjenester i verdikjeden. Vårt mål er å gi deltagerne innsikt i viktigheten av medarbeiderinvolvering i det kontinuerlige forbedringsarbeidet for å oppnå langsiktige resultater.

Kurset passer for

Alle nivåer i bedriften. Industrilederskolen er spesielt utarbeidet for å gi teoretisk og praktisk erfaring til alle som arbeider med eller vurderer å arbeide med Lean som metodikk. Kurset gir din virksomhet gode forutsetninger for å komme i gang, eller videreføre arbeidet med forbedring av egne verdikjeder/prosesser.

Gjennomføring

Kurset vektlegger praktisk bruk av underviste verktøy i vertsbedriften. Kurset strekker seg over fem dager og foregår hos en vertsbedrift, med virkelige oppgaver basert på vertsbedriftens verdikjeder/prosesser. I tillegg spilles et Lean-spill, som gir en god visualisering av effekten av arbeidet med flyten i verdikjeden.

Alle oppgavene foregår i faste grupper. I tillegg til det faglige vil du gjennom krevende gruppeoppgaver få praktisk erfaring i gruppeledelse og gruppedynamikk. Alle oppgavene presenteres i plenum og avsluttes med en presentasjon av ukens arbeid til vertsbedriftens ledelse. Kurset avsluttes med en eksamen og en utarbeidelse av en plan for hva deltagerne skal benytte kursets innhold til i egen bedrift når de kommer hjem.

Innhold

  • Verdistrømsanalyse
  • Forbedringsgrupper
  • Praktisk problemløsing
  • Pull flyt
  • PDCA
  • Takttid
  • Balansering
  • Kanban
  • 5S

Praktiske opplysninger

Kurset er fra mandag 5. februar til fredag 9. februar 2018. Deltakerpris er kr 17 800. Prisen inkluderer materiell, maler og bespisning alle dager og faktureres ved påmelding. Maks 18 deltakere.

Spørsmål kan rettes til

Kjell Sigve Kvalavåg
E-post: kjellsigve.kvalavag@sintef.no
Telefon: +47 918 80 674

Helge Totland
E-post: helge.totland@sintef.no
Telefon: +47 982 08 494

Eller gå inn på vår hjemmeside: www.sintef-lean.no

Seniorrådgiver

Registreringsskjema

Overnatting
Hvis ja, hotell fra søndag 4. februar? (Comfort Hotel Square)