Til hovedinnhold

#arendalsuka: Fremtidens mobilitetsløsninger

#arendalsuka: Fremtidens mobilitetsløsninger

Landet vårt står midt i et grønt skifte. Samtidig muliggjør teknologi en ny industriell revolusjon. Dette gir muligheter og utfordringer for politikk og næringsliv.

Sted
MS Sandnes, Langkaien
Adresse
58,458636, 8,771838
Start
14.08.2018 14:00 Legg til i kalender
Slutt
14.08.2018 16:00

De store byene har forpliktet seg til nullvekst i privatbilisme, noe som innebærer tøffe prioriteringer mellom trafikantgrupper. Samtidig har vi sterke teknologimiljøer som er verdensledende i utviklingen av nye løsninger innen autonome kjøretøy og grønn, maritim transport som kan føre til en transformasjon i de tradisjonelle transportsystemene.

Kompetanse og teknologi gir oss konkurransefortrinn i den digitale, mobile fremtiden, også i et internasjonalt perspektiv. Norske byer er ledende i arbeidet med å møte FNs bærekraftsmål og samarbeider med internasjonale aktører for å dele kunnskap og erfaringer. I tillegg er Norge som en av verdens fremste shipping-nasjoner en pioner i arbeidet med miljøvennlig transport. Målrettet forskningsinnsats og vilje til eksperimentering på tvers av sektorer er kjernen i dette arbeidet.

SINTEF og NTNU ønsker velkommen til debatt om mulighetene som ligger i fremtidens mobilitetsløsninger, og hvordan forskning kan lede til økt verdiskaping og samfunnsnytte.

Samtalen ledes av Helge Brattebø (leder for NTNU bærekraft) og Beate Kvamstad-Lervold (leder for mobilitetssatsingen i SINTEF). Du møter representanter fra industri og myndigheter som deltar aktivt i å skape løsninger og muligheter basert på ny teknologi og kunnskap.

Medvirkende

  • Helge Brattebø, Leder for NTNU Bærekraft, NTNU
  • Beate Kvamstad-Lervold, Leder for SINTEFs mobilitetssatsning, SINTEF
  • Lasse Jalling, Avdelingsdirektør forskning, innovasjon og kvalitetsutvikling, KS
  • Annemie Wyckmans, Leder NTNU Smart Sustainable Cities, NTNU
  • Anders Strømman, Leder Program for industriell økologi, NTNU
  • Mari Bysveen, Forskningsleder SINTEF Energi, SINTEF
  • Morten Wolden, Rådmann, Trondheim kommune
  • Gard Ueland, Adm. dir, Kongsberg Seatex
  • Lars Gørvell-Dahll, Leder Maritim Bransjeforening, Norsk Industri
MS Sandnes