Til hovedinnhold

Jorunn Skjermo

Seniorforsker

Jorunn Skjermo

Seniorforsker

Jorunn Skjermo
Telefon: 982 45 040
Avdeling: Miljø og nye ressurser
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1705872

Increasing global demand for food has generated a need for new strategies to feed a fast-growing population. Oceans appear as a sustainable solution, providing alternative sources of food such as macroalgae. These sea vegetables have high nutritional value and provide functional and health benefits....

Forfattere Rey Felisa Lopes Diana Maciel Elisabete Monteiro João Skjermo Jorunn Funderud Jon Raposo Diogo Domingues Pedro Calado Ricardo Domingues Maria Rosário
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1647891

We have evaluated the cultivation potential of sugar kelp (Saccharina latissima) as a function of latitude and position (near- and offshore) along the Norwegian coast using a coupled 3D hydrodynamic-biogeochemical-kelp model system (SINMOD) run for four growth seasons (2012-2016). The results are sp...

Forfattere Broch Ole Jacob Alver Morten Omholt Bekkby Trine Gundersen Hege Forbord Silje Handå Aleksander Skjermo Jorunn Hancke Kasper
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon
Publikasjon
https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1605662

Seaweeds are increasingly used in European cuisines due to their nutritional value. Many algal constituents, such as polyphenols, are important antioxidants and thus considered beneficial to humans. However, many seaweed species can accumulate heavy metals and exhibit potential health risks upon ing...

Forfattere Roleda Michael Marfaing Hélène Desnica Natasa Jónsdóttir Rósa Skjermo Jorunn Rebours Celine Nitschke Udo
År 2019
Type Tidsskriftspublikasjon