Til hovedinnhold


Enten du reiser bort eller blir hjemme i påsken, har du antakelig litt tid til overs. Ønsker du forandring i hagen til sommeren, er det nå du bør gjøre forarbeidet. Foto: SINTEF Byggforsk 

Når snøen fortsatt ligger som et heldekkende teppe fungerer den utmerket som et blankt ark som du kan tegne på. Det er om vinteren du kan se de store linjene i hagen din, og det er lettere å forestille seg hvordan man vil ha det. Ikke trenger det å bli særlig kostbart heller. Med en liten porsjon motivasjon, tid og tålmodighet kan de fleste anlegge en dam eller bygge en skjermvegg på egenhånd.

Gjør det selv
I boka Lag hageanlegg – Fra støttemurer til trapper og belegningsstein loser SINTEF Byggforsk deg sikkert og forskriftsmessig gjennom byggeprosessen trinn for trinn. Boka er ment for deg som ønsker å skape et vakkert og funksjonelt hagerom eller grøntanlegg, og gjør deg i stand til å styre unna vanlige fallgruver.

Den inspirerende boka består av trinnvise beskrivelser og løsninger i tekst og bilder. Så når våren kommer, er det bare å sette i gang!

I Lag hageanlegg får du ideer til fem ulike sentrale hageprosjekter, som anlegging av:
• små støttemurer
• trapper
• gangveier, plasser og stier
• hagedammer
• skjermvegger, pergola og espalier

Anerkjente løsninger
Det har vært et pedagogisk poeng å vise noen av prosessene gjennom aktiv bruk av fotografier i boka, som fokuserer på byggtekniske problemstillinger heller enn blomster og planter. Materialet er basert på løsninger fra Byggenæringens kvalitetsnorm, Byggforskserien.

Lag hageanlegg er et nyttig hjelpemiddel også for profesjonelle anleggsgartnere, murere, snekkere, arkitekter, studenter og andre. Boka kan kjøpes gjennom nettbokhandelen sintefbok.no.

Redaktør Mette Langeid

Web-journalist Kathrine Nitter