Til hovedinnhold

Hvordan lage en 5 kilos laks?

Hvordan lage en 5 kilos laks?

Publisert 5. desember 2017

For 15. året på rad arrangeres TEKMAR i Trondheim. Statssekretær Roy Angelvik fra Nærings- og fiskeridepartementet åpnet konferansen med å poengtere viktigheten av en fortsatt fremoverlent næring som fortsetter utviklingen av ny kunnskap og teknologi. Dette er viktig for at vi skal klare å brødfø en voksende befolkning mot 2050 med sunn mat.

Konferansesal og deltagere

TEKMAR ble første gang arrangert i 2003. Siden den gang har det skjedd en stor utvikling i havbruksnæringen og oppslutningen for slike arrangement har også økt voldsomt.

Forskningsleder og prosjektleder for TEKMAR, Leif Magne Sunde i SINTEF Ocean sier at interessen for konferansen bare vokser og vokser og i år har vi ny påmeldingsrekord med over 400 deltagere og 43 utstillere. Dette viser hvor viktig det er å samles for å diskutere utfordringer og nye løsninger på tvers i næringen. Her samles både oppdrettere, utstyrsleverandører, myndigheter og FoU.

Statssekretæren avsluttet sitt innlegg med at "reisen er ikke slutt, den har så vidt begynt".
SINTEF ser frem til å være med på reisen for å finne de gode løsningene for næringen.

Forskningsleder