Til hovedinnhold

Norsk Marinteknisk Forskningsinstitutt AS (MARINTEK) og SINTEF Fiskeri og havbruk AS er fusjonert til et nytt aksjeselskap, SINTEF Ocean, fra 1. januar 2017. Avdeling for miljøteknologi i Stiftelsen SINTEF Materialer og kjemi er også overført til det nye selskapet.

1100 påmeldte på OMAE

1100 påmeldte på OMAE

Publisert 16. juni 2017

SINTEF og NTNU er lokale arrangører for konferansen OMAE, som arrangeres for første gang i Trondheim.

Konferansen foregår på Clarion Hotel Brattøra og det er rekordstor deltagelse. Over 1100 personer fra 41 nasjoner kommer til Trondheim i perioden 25. til 30. juni. Dette blir dermed en av de største internasjonale kongressene som noen sinne er blitt arrangert i Trondheim.

- Konferansen arrangeres årlig på ulike plasser over hele verden. I fjor var OMAE i Busan i Sør-Korea. Vi er veldig stolte over å få være vertskap for konferansen, som har veldig høy status i fagmiljøet rundt offshore olje og gass, havbruksteknologi, fornybar havenergi og Arktis, sier Atle Minsaas i SINTEF Ocean, som sammen med professor Bernt Leira ved NTNU leder den lokale arrangementskomiteen.

OMAE i Trondheim. Viser OMAE-logo og bilder fra Trondheim

Industri møter forskere

OMAE står for The International Conference on Ocean, Offshore and Arctic Engineering og er den viktigste faglige konferansen for miljøet rundt havkonstruksjoner i SINTEF og NTNU.

- Det spesielle med denne konferansen er at folk fra både industri og akademia deltar, sier Halvor Lie, seniorrådgiver i SINTEF Ocean.

Lie deltok for første gang på konferansen i 1986 og har siden deltatt regelmessig på konferansen.

- For folk i mitt fagmiljø er dette årets viktigste møteplass. Vi gleder oss veldig til å delta på konferansen i vår egen hjemby, sier Lie.

Alexandra Bech Gjørv snakker under åpningen av OMAE

For tredje gang i Norge

OMAE arrangeres av ASME (American Society of Mechanical Engineers), i nært samarbeid med lokale partnere i byene som er tildelt organisering av konferansen. Konferansen gir mulighet til å utveksle ideer innen teknologier og vitenskap, og ikke minst diskutere forskning og utvikling med kolleger fra hele verden.

- Hvorfor tror du folk fra industrien deltar?

- Industrien er interessert i teknologisk utvikling og nyheter fra forskningsverdenen. Dette er en konferanse med sterkt faglig fokus, så det kommersielle står ikke i fokus, sier Lie.

Dette blir tredje gang OMAE arrangeres i Norge. I 1991 var OMAE i Stavanger, mens OMAE 2002 fant sted i Oslo.

Spesialrådgiver
+47 908 35 252