Til hovedinnhold
Kabler
Relaterte tema

Publisert 14. oktober 2014

Et moderne høyspennings kabelsystem er et høyteknologisk produkt der både material-, design, konstruksjons- og produksjonsteknikk er med på å frembringe pålitelige produkter med lang levetid.

Vi utfører forskning for materialprodusenter, kabelprodusenter, kabel- og utstyrsleverandører samt brukere (everk og offshore). Vår kunnskap om kabelmaterialer og -systemer er med på å fremskaffe ny, forbedret teknologi, samt forbedringer og videreutvikling av eksisterende teknologi.

Vi tilbyr testing av kabelmaterialer og kabelutstyr der vi simulerer relevante elektriske drifts­beting­elser. Vi her eget utstyr for produksjon av små materialprøver (laboratorieekstruder og varme­presser). Utstyr for elektrisk testing med spenning og strøm er tilgjengelig opp til megavolt of titalls kiloampère (AC, DC, impuls og koblingsimpuls). Trykktanker for å simulere installasjon av kabler ned til 10.000 m (1000 bar) er også tilgjengelig. Vi tilbyr både korttids- og langtidstester, noen ganger som forskningsoppdrag, andre ganger som bilaterale testoppdrag. Testene kan være normerte (IEC, Cenelec, andre), andre ganger beskrives prosedyren fullt ut av kunden. Vi tilbyr tjenestene våre både til norske og utenlandske kunder.

Høyspenningslaboratoriet

 

 

Hallvard Faremo

Sverre Hvidsten  


Aktuelt fagmiljø:

Elkraftteknologi