Til hovedinnhold

- Det var en veldig spennende sommer

- Det var en veldig spennende sommer

Marinteknikkstudenten Carina Norvik hadde sommerjobb hos MARINTEK i fjor. Oslojenta synes hun fikk god oppfølging, stor frihet og ikke minst – mange utfordringer rent faglig.

Marinteknikkstudenten Carina Norvik hadde SFI Smart Maritime, som ledes av MARINTEK.

Norvik går nå fjerdeåret på marinteknikklinjen ved NTNU og drømmer om å få en ny sjanse til å jobbe for MARINTEK til sommeren. I fjor fikk hun sommerjobb for SFI Smart Maritime, som ledes av MARINTEK.

- Jeg fikk i oppgave å skrive en state of the art rapport om batterier og hybridteknologi i maritim sektor. Det var veldig spennende. Jeg fikk møtt mange folk i bransjen og satt meg godt inn i batteriteknologi, smiler hun.

Studenten forteller at hun fikk stor frihet og tillitt av ledelsen i MARINTEK. Hun fikk til og med delta på en konferanse i Amsterdam hvor temaet var hybridteknologi.

- Jeg møtte mange folk og fikk informasjon om ting jeg ikke visste om fra før. Det var også spennende å være med til Stord og møte folk i den maritime klyngen der, forteller hun.
- Hva synes du var mest spennende?
- Det høres kanskje rart ut, men det som var mest spennende var å få innblikk i hvor mange forskjellige meninger folk har om batteri- og hybridteknologi. Alle prøver å være objektive, men det skinner likevel igjennom hva de tenker og mener.

Norvik var ikke bare på farten. Hun brukte også mye tid på lesing av andre sine rapporter om tematikken. I løpet av åtte uker fikk hun til slutt skrevet ferdig en artikkel på rundt 40 sider, som vil bli publisert som rapport i Smart Maritime.

- Hva var konklusjonen i rapporten?
- Det er vanskelig å komme med en konkret konklusjon, men et viktig poeng å ta med seg fra rapporten er at det finnes mange forskjellige batterikjemier. Disse har forskjellige egenskaper når det gjelder levetid, sikkerhet og kapasitet. Hvilken kjemi som er best å bruke vil avhenge av bruksområdet.
- Har du selv tro på bruk av batteri i den maritime sektoren?
- Personlig ser jeg flere gode bruksområder for batteriteknologi. Spesielt ser jeg fordelen med batteridrevne ferger i forbindelse med lokal transport. På den måten unngår man lokale utslipp.

Det var flere andre sommerstudenter ved MARINTEK i fjor og det vil det også bli i år. MARINTEK kommer til å lyse ut sommerjobbstillinger i løpet av januar 2016.
- Vi som hadde sommerjobb i MARINTEK holdt sammen og hadde det mye gøy både på jobb og etter jobb. Vi fikk også delta på SINTEF-dagen. Det var spennende. Jeg vil helt klart anbefale studenter å søke seg til MARINTEK, avslutter Norvik.

Ledige sommerjobber hos MARINTEK