Til hovedinnhold

Ekspertise

Bildeanalyse

Hensikten med bildeanalyse er å trekke ut meningsfull informasjon fra bilder; hovedsakelig fra digitale bilder med digitale bildebehandlingsteknikker. Bildeanalyse favner alt fra enkle oppgaver som å lese strekkoder til avanserte oppgaver som å identifisere objekter eller personer i bilder. Ofte bruker vi også kunnskapen om bildesensor og fysikken i avbildningen til å oppnå det best mulige resultat.

Seniorforsker
+47 920 86 326
Les mer om ekspertisen

Kuldesystemer for prosessering av mat

Verdens befolknings- og velstandsvekst tilsier at vi må produsere 70 prosent mer mat på kloden innen 2050, samtidig som vi må redusere klimagassutslipp dramatisk. I dette bildet er det viktig å ta vare på og utnytte all mat som blir produsert. En av de sentrale element er å få kontroll på temperaturen umiddelbart etter høsting/fangst, gjennom prosesseringen og helt frem til sluttbruker. SINTEF Fiskeri og havbruk arbeider med å analysere, simulere, måle og forbedre kuldesystemer for å øke verdiskapning, øke produktkvaliteten, redusere den negative klimapåvirkningen og for å gi våre kunder bedre lønnsomhet.

Les mer om ekspertisen

Logistikk – offshore, havbruk og fiske

Vi har lang erfaring i å utvikle modeller for analyse og beslutning for driftsoptimalisering av sjøbasert transport i et helhetlig verdikjedeperspektiv. Dette gjelder utvikling av rasjonelle logistikk-kjeder for oppdrettsnæring og fiskeri, knyttet både til drift av anlegg og foredling av fisk. Videre har vi lang erfaring fra optimal utnyttelse LNG globalt, via dimensjonering og bruk av tankflåten.

Forskningsleder
909 61 934
Les mer om ekspertisen

Tørking av næringsmidler

Tørking av mat (termisk behandling av kjøtt, fisk, grønnsaker og tang/tare) er den viktigste konserveringsmetoden i verden. Tørking gir et stabilt produkt med lang holdbarhet, og som er enkelt å distribuere. Tørking er imidlertid energikrevende, og produktene kan få redusert kvalitet hvis prosessen ikke er riktig. Forskere ved Prosessteknologi ved SINTEF Fiskeri og havbruk besitter kompetanse både innen kjemi og teknologi for best å kunne løse tverrfaglige utfordringer innen tørking av næringsmidler. For en energieffektiv og miljøvennlig tørkeprosess vil gjenbruk og utnyttelse av overskuddsvarme ved bruk av varmepumpe være svært aktuelt. Delvis tørking kan kombineres med bl.a. salt til produksjon av spekemat. Under produksjon av spekemat, pinnekjøtt, ost og tørrfisk vil optimal styring og kontroll av temperatur og fuktighet i klimalager være viktig for kvalitet og utbytte.

Les mer om ekspertisen

Laboratorier

Prosjekter

Nyheter